Vilniaus rajono kiemelis šventėje „Derlius 2015“

2015-09-19, 06:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vilniaus rajono kiemelis šventėje „Derlius 2015“ Į kiemelį užsuko LR Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, Vilniaus krašto verbomis išpuoštą aplinką taip pat pagyrė LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Čia taip pat svečiavosi LLRA Frakcijos LR Seime seniūnė Rita Tamašunienė, Europarlamentaras Bronis

Rugsėjo 18 d. Vilniaus rajono savivaldybė dalyvavo derliaus šventėje, vykusioje Gedimino prospekte Vilniuje. Šventė prasidėjo mišiomis Šv. Apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje. Po jų šventės atidarymo eisena su Lietuvos kariuomenės pučiamųjų orkestru pajudėjo iki scenos Lukiškių aikštėje.

„Renginio tikslas – padėkoti žemei ir ją dirbančiam žemdirbiui – ūkininkui. Šventėje apstu įvairių produktų. Tikiuosi, kad žmonės užplūs Gedimino prospektą, nes tie produktai yra iš pirmų rankų – iš Lietuvos ūkininkų", – sakė Žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas. Šiemetis renginys skirtas Etnografinių regionų metams paminėti. Šventės dalyvius džiugino 15-oje kaimiškųjų rajonų savivaldybių įrengti kiemeliai, juose įsikūrę amatininkai, tautinio paveldo puoselėtojai, žemdirbiai.

Tardama sveikinimo žodį LR Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pabrėžė, kad džiaugiasi, jog antrus metus iš eilės pagrindinė šalies derliaus šventė vyksta Vilniuje, kadangi čia yra dauguma šios produkcijos potencialių vartotojų. Toks ūkininkų, tautodailininkų susibūrimas, galimybė degustuoti ir įsigyti patinkančius gaminius padeda užmegzti naujus ryšius ir reklamuoti kokybišką, lietuvišką produktą. Ministrė įteikė padėkos raštus geriausiems įvairių šakų ūkininkams. Didžiuojamės Vilniaus rajono ūkininkais Danuta ir Robertu Liachovičiais, kurie gavo LR Žemės ūkio ministerijos padėką už išskirtinės kokybės bitininkystės produkciją.

Žemės ūkio rūmų atstovai įteikė kiekvienos iš 15 savivaldybių, dalyvaujančių derliaus šventėje atminimo dovaną: veidrodį su savivaldybių herbais. Vilniaus rajono merė atsiimdama dovaną visus susirinkusius pakvietė į Vilniaus rajono derliaus šventę, vyksiančią kitą šeštadienį Riešės seniūnijos Pikeliškių kaime.

Oficialiai renginio daliai pasibaigus, šventės šurmulys persikėlė kiemelius. Vilniaus rajono kiemelyje netrūko gražių dekoracijų, dirbo tautodailininkai: verbų, šiaudų pynėjos, verpėja. Pieno ūkio atstovai vaišino ir pardavinėjo savo produkciją, UAB „Pagirių šiltnamiai" irgi pristatė savo išaugintas daržoves.

Į kiemelį užsuko LR Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, Vilniaus krašto verbomis išpuoštą aplinką taip pat pagyrė LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Čia taip pat svečiavosi LLRA Frakcijos LR Seime seniūnė Rita Tamašunienė, Europarlamentaras Bronis Ropė ir kiti garbūs svečiai. Gerą nuotaiką šventės lankytojams teikė ansambliai „Kapela Suderwiańska", „Gija" ir „Verdenė".

vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24