Investicija į Vilniaus rajono vaikus

2015-09-08, 10:26
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Investicija į Vilniaus rajono vaikus © vrsa.lt

„Dabar jau žinome, kur ieškoti mūsų vaikų" – pasakė viena iš Galgių kaimo mamų, dėkodama Merei Marijai Rekst už gražią ir funkcionalią vaikų žaidimų aikštelę. Pasak kaimo gyventojų, tokia vieta Galgių kaime buvo labai reikalinga, smagu, kad vaikai noriai čia praleidžia savo laiką, bendrauja, mokosi dalintis ir saugoti tai, kas jiems yra duodama.

Merė tuo tarpu įvardijo projektus, skirtus šios gyvenvietės gyventojams: Centrinės gatvės rekonstrukcija, vaikų žaidimų aikštelė, šv. Jono Boskos gimnazijos priestatas – pastarieji projektai tai investicija į vaikus, sakė Marija Rekst. „Vilniaus rajonas keičiasi ir gražėja, turime mokėti vertinti tai, kas mums duota, bet ir naudotis protingai".

Mickūnų seniūnė Renata Mickevič pastebėjo, kad gyventojai rūpinasi sukurta infrastruktūra. Vaikai savo padėką išreiškė deklamuodami eilėraščius. Vilniaus rajono šv. Jono Bosko gimnazijos mokinys Tomas padeklamavo Justino Marcinkevičiaus „Grybų karą". Savo gabumus taip pat pademonstravo Serafin grodamas pučiamuoju instrumentu. Gimnazijos direktorius prasitarė, kad mokiniai ruošėsi šiam pasirodymui prieš Merę ir tokiu būdu norėjo padėkoti už puikią dovaną.

Mickūnų seniūnijos Skaisterių kaimo gyventojai taip pat turi naują vaikų žaidimų aikštelę. Netgi Mickūnų vaikai pavydi savo kaimynams tokios gražios žaidimų vietos. Seniūnė susirinkusiems pagyrė aktyvią kaimo bendruomenę – jaunimas savo iniciatyva ir lėšomis šalia vaikų žaidimų aikštelės įrengė tinklinio aikštelę. Vakarais čia verda gyvenimas – jaunimas žaidžia tinklinį, o sutemus buriasi prie laužo.

Merė pastebėjo, kad Skaisterių kaimas yra gerai prižiūrimas, žmonės rūpinasi aplinka. Merė palinkėjo, kad čia dažniau skraidytų gandrai ir nepritrūktų vaikų žaidimų aikštelėje. Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys Leonard Tomaševič paantrino Merei ir ragino gyventojus įkurti bendruomenę, kuri pasinaudodama Europos Sąjungos lėšomis galėtų įgyvendinti dar daugiau puikių iniciatyvų savo kaime.

vrsa.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24