Diktanto skyryba – intriguojantis iššūkis

2013-02-25, 09:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gausiai šeštadienį į Nacionalinio diktanto konkursą visoje Lietuvoje bei užsienyje rinkęsi lietuvių kalbos gerbėjai tikino, kad diktanto tekstas šįkart išsiskyrė sudėtinga skyryba.

Diktanto teksto „Senelio laiškas“ autorius – Vytautas V. Landsbergis. Tekstą skaitė LRT televizijos žinių vedėjas Marijus Žiedas. Rašyti diktantą registravosi keli tūkstančiai žmonių. Galutinis konkurso dalyvių skaičius paaiškės, kad duomenis susiųs ir užsienio lietuvių bendruomenės.

Vilniaus knygų mugėje diktantą rašė 90, o Vilniaus savivaldybėje – per 200 žmonių.

„Pats tekstas gal ir nebuvo labai sunkus, bet nežinau, ar teisingai sudėjau visus skyrybos ženklus. Keliose vietose mintį reikėjo išskirti kabutėmis, nesu tikra, ar viską parašiau teisingai“, - įspūdžiais dalijosi Vilniaus knygų mugėje diktantą rašiusi Laura Petrauskaitė.

Diktantą rašiusi Lauryna pastebėjo, kad sunkiausiai sekėsi rašyti rečiau naudojamus lietuviškus žodžius. "Pavyzdžiui, naščiai",- sakė ji.

Anot Juliaus, diktantą rašiusio jau ne pirmą kartą, tekstas buvo skaitomas gana greit. "Rašant net nebuvo laiko atsikvėpti! Dėl to teko greitai mąstyti, kur geriau dėti brūkšnį, kur - dvitaškį ar kablelį",- pasakojo jis.

Diktantas buvo rašomas visose Lietuvos savivaldybėse, 26 Lietuvos atstovybėse užsienyje ir Vilniaus knygų mugėje. Diktantą savarankiškai rašė ir kai kurios Lietuvos užsienio bendruomenės.

Diktanto konkursas rengiamas jau šeštą kartą. Nacionalinio diktanto finalas bus rengiamas Vilniuje. Jo data bus paskelbta vėliau. Finalo dalyvius atrinks lietuvių kalbos ekspertų komisija.

Diktanto tekstą bus galima rasti vasario 26 dieną portale DELFI, svetainėse www.vlkk.lt, www.atgimimas.lt, www.diktantas.lt.

www.diktantas.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24