Lietuvos pasieniečių gretas papildė 80 jaunų profesionalų

2013-02-24, 12:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienį Pasieniečių mokyklos baigimo diplomus gavę 80 jaunų Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų jau kitą savaitę saugos Lietuvos ir Europos Sąjungos išorės sieną. Daugiausiai naujų pasieniečių vyks tarnauti į VSAT Pagėgių ir Vilniaus rinktines.

Penktadienį Pasieniečių mokykloje Medininkuose (Vilniaus raj.) vykusios iškilmingos ceremonijos metu  aštuonioms dešimtims jos absolventų įteikti mokyklos baigimo diplomai.

Po priesaikos Lietuvos valstybei jauniesiems pasieniečiams suteikti ir pirmieji jų gyvenime grandinio laipsniai. Tarp 80 naujų pasieniečių yra 18 merginų.
Renginyje dalyvavo ir diplomus naujiems kolegoms įteikė VSAT vado pavaduotojas Antanas Montvydas. Tarp ceremonijos svečių taip pat buvo VSAT rinktinių ir užkardų vadai, kitų Lietuvoje veikiančių įstaigų mokymo padalinių vadovai, VRM reprezentacinis pučiamųjų orkestras, absolventų artimieji ir draugai.

Daugiausiai šios laidos auklėtinių - 29 -  kitą savaitę pradės tarnybą sieną su Rusija saugančioje VSAT Pagėgių rinktinėje. 28 jauni pasieniečiai dirbs Vilniaus, o 12 - Varėnos rinktinėse, kurios saugo sieną su Baltarusija. Likusieji jų kolegos taps Ignalinos (siena su Baltarusija) Lazdijų (siena su Baltarusija, Lenkija ir Rusija) bei Pakrančių apsaugos rinktinių kolektyvų nariais.

Tai jau 24-oji Pasieniečių mokyklą baigusių kursantų laida ir vienuoliktoji, kuri pasienietiškus mokslus krimto moderniame mokyklos komplekse šalia Vilniaus esančiuose Medininkuose.

Mokslas Pasieniečių mokykloje trunka pusantrų metų.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24