Gaisras vaikų akimis

2013-02-03, 18:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šių metų sausio 31 dieną Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos aktų salėje įvyko finalinis projekto „Nupieškime gaisrą“ renginys. Klegėdami į salę rinkosi gimnazistai, gera nuotaika dalijosi Vytauto Didžiojo mokyklos administracija, su dovanomis ir šypsenomis atvyko Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai: viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Kęstutis Kirsnauskas, viršininko pavaduotojas vidaus tarnybos majoras Vaidas Mikulėnas, vyriausioji specialistė Vilma Zakševskienė bei budinti pamaina. Visi džiaugėsi puikiais bendro darbo rezultatais.

Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos idėja sukurti prevencinius plakatus vaikams iš jų piešinių įgyvendinta: du mokinių sukurti darbai virto prevenciniais plakatais, kurie jau pasiekė Trakų rajono vaikų darželius ir mokyklas, taip pat surengta į plakatus nepatekusių, bet ne prastesnių, turinčių mokomąją vertę, darbų paroda, kuri šiuo metu puošia Vytauto Didžiojo gimnazijos koridorius, o vėliau bus perkelta į Trakų kultūros rūmus bei papuoš Trakų priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą.

Projekto metu mokiniai ne tik piešė gaisrą, bet ir buvo supažindinti su saugaus elgesio taisyklėmis jam kilus, apžiūrėjo ugniagesių įrangą, techniką, daug naujo sužinojo apie kasdienį ugniagesių darbą.

Mokiniai taip pat buvo supažindinti su ugniagesių savanorijos idėjomis ir perspektyvomis, paraginti burtis į Jaunųjų ugniagesių būrelius. Tokiu būdu buvo ne tik sukurti prevenciniai plakatai vaikams, bet ir prisidėta prie ugniagesio gelbėtojo profesijos populiarinimo tarp jaunimo.

Renginio metu už idėjos išplėtojimą, ugdytinių skatinimą domėtis priešgaisrine sauga padėkos raštu bei atminimo dovanomis apdovanota Vytauto Didžiojo gimnazijos dailės mokytoja Asta Naruševičienė. Atminimo dovanomis bei padėkomis apdovanoti projekto „Nupieškime gaisrą“ nugalėtojai: Lina Lukšaitė, Vytautas Lapatiukas, Raminta Mickūnaitė, Elvyra Malachovska. Po iškilmingo renginio salėje visi dalyviai buvo pakviesti į Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos kiemą, kur gaisrinę įrangą ir techniką pademonstravo bei apie ugniagesio gelbėtojo profesiją papasakojo budinčios pamainos darbuotojai.

Norintys galėjo ne tik nusifotografuoti, bet ir pasimatuoti ugniagesio gelbėtojo apsauginius šalmus, suslėgtojo oro balionus. Šventės metu visi Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos mokiniai pakviesti aktyviai dalyvauti ir kituose valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos organizuojamuose projektuose, kurių artimiausias – piešinių konkursas priešgaisrine tematika Šv. Florijono dienos proga.

www.vpgt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24