Druskininkų „SPA Vilnius SANA“ prisijungė prie Jungtinių Tautų Pasaulinio susitarimo

2012-12-04, 08:31
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Druskininkuose įsikūrusį gydomąjį ir poilsio centrą „SPA Vilnius SANA“ valdanti įmonė Jungtinių Tautų organizacijos (JTO) pripažinta socialiai atsakinga ir draugiška aplinkai. Sulaukusi šio įvertinimo bendrovė galėjo prisijungti prie JTO Pasaulinio susitarimo.

Organizacijos, norinčios prisijungti prie šio susitarimo, turi atitikti ypač aukštus JTO nustatytus standartus žmonių teisių, darbo aplinkos, aplinkosaugos ir antikorupcijos srityse.

„Visada skyrėme ypatingą dėmesį savo darbuotojams, o savo veikloje laikėmės ekologiškumo, pagarbos aplinkai, socialinės atsakomybės ir finansinio skaidrumo principų. Labai malonu, kad šios mūsų pastangos buvo įvertintos tokiu aukštu lygiu. Prisijungę prie Pasaulinio susitarimo galėsime semtis patirties iš kitų šio susitarimo partnerių ir įgyvendinti dar daugiau socialinės atsakomybės programų“, - sako bendrovės „Raminora“, valdančios „SPA Vilnius SANA“, direktorius Valdas Trinkūnas.

Prisijungusi prie Pasaulinio susitarimo, bendrovė įsipareigoja ir toliau dirbti nepažeisdama svarbiausių principų keturiose minėtose srityse.

Organizacijos, priklausančios pasauliniam susitarimui, remia ir gerbia tarptautinę žmogaus teisių apsaugą savo įtakos sferoje ir užtikrina, kad jos pačios neprisidėtų prie tokių pažeidimų. Jos įsipareigoja remti darbuotojų profesinių sąjungų laisvę ir visus nesutarimus su jomis spręsti derybomis.

Pasaulinio susitarimo principuose taip pat akcentuojamas siekis panaikinti bet kokį privalomąjį ar priverstinį darbą, vaikų darbą ir bet kokią diskriminaciją, susijusią su įdarbinimu ir profesija. Verslo organizacijos, priklausančios susitarimui remia prevencines programas, užtikrinančias aplinkos apsauga, imasi iniciatyvų aplinkosauginei atsakomybei didinti ir skatina aplinkai palankių technologijų vystymąsi ir paplitimą.

Jos taip pat aktyviai kovoja prieš visas korupcijos formas, pavyzdžiui, papirkinėjimą ir kyšininkavimą.

Pasauliniams susitarimui priklausančios organizacijos ne tik vykdo įsipareigojimus, bet ir turi galimybes lengviau pasiekti besivystančias rinkas, naudotis susitarimo partnerių sukaupta patirtimi aplinkosaugos, socialinėje, valdymo srityse. Bendrovėms atsiveria galimybės išbandyti tam tikrus verslo modeliais, užmegzti ryšius su kitais susitarimo dalyviais.

Šiuo metu prie Jungtinių Tautų Pasaulinio susitarimo yra prisijungusios per 10 tūkst. organizacijų iš 145 šalių. „SPA Vilnius SANA“ valdanti bendrovė iš sveikatinimo paslaugas teikiančių įmonių Lietuvoje prie susitarimo prisijungė pirmoji.

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24