Viešosios tvarkos tarnyba tikrins kavines

2012-11-12, 07:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Visą savaitę Viešosios tvarkos tarnyba tikrins, kaip laikomasi Prekybos Kauno viešose vietose taisyklių. Ypatingas dėmesys bus skiriamas Laisvės alėjoje ir senamiestyje veikiančioms kavinėms, kurios dar nespėjo išardyti lauko prekybai skirtų pakylų.

„Daugeliui lauko kavinių leidimai šiltuoju sezonu prekiauti viešose vietose buvo išduoti iki spalio 15 dienos. Pasibaigus leidimo galiojimui, prekybai skirtos pakylos turi būti išardytos per 15 dienų. Raginame verslininkus nedelsti, jog prasidėjus šaltajam sezonui, pakylos netrukdytų valyti gatvių", - teigė Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos vedėjo pavaduotoja Irma Vasiliauskienė.

Patikrinimo metu dėmesys taip pat bus kreipiamas į pastatomas lauko reklamas. „Visos pastatomos lauko reklamos yra nelegalios. Nei vienai iš jų nėra duotas leidimas, dėl to kavinių šeimininkus, kurie tokiu būdu kviečia užsukti į vieną ar kitą maitinimo įstaigą, taip pat bausime", - teigė I.Vasiliauskienė.

Viešosios tvarkos tarnyba primena, jog įvairias įstaigas aptarnaujantys lengvųjų automobilių, krovininių mikroautobusų bei sunkvežimių vairuotojai į Laisvės alėją, Vilniaus gatvę ir kitas valstybės saugomas teritorijas gali įvažiuoti tik su tam skirtais leidimais ir tik tam tikromis valandomis.

„Labai dažnai vairuotojai išsiima leidimą įvažiuoti į pagrindinę miesto gatvę, kitas saugotinas teritorijas, tačiau nepastebi, kad nuo 11 iki 15 val. jis nesuteikia tokios galimybės. Eismas šiomis valandomis yra draudžiamas", - teigė I.Vasiliauskienė.

Siekiant užtikrinti pėsčiųjų saugumą, draudimas minėtu laiku įvažiuoti į Laisvės alėją ir kitas valstybės saugomas teritorijas (Vilniaus g., Nepriklausomybės a. ir Vienybės a.) buvo priimtas prieš kelerius metus.

Viešosios tvarkos tarnyba atlieka prevencijos ir kontrolės funkcijas: dalyvauja kontroliuojant Savivaldybės teisės aktų, reglamentuojančių viešąją tvarką, vykdymą, prižiūri tvarką masinių renginių metu, operatyviai reaguoja į gautus gyventojų skundus, renka ir perduoda informaciją atitinkamoms tarnyboms. Šios tarnybos darbuotojai ne tik kontroliuoja, bet ir drausmina pažeidėjus, atlieka prevencinį darbą.

www.kaunas.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24