Lietuvos kariai Goro provincijos moterų bendruomenei surengė kūrybos vakarą

2012-10-25, 06:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Spalio 23 d. Afganistano Goro provincijos sostinėje Čagčarane įsikūrusiame Moterų reikalų departamente Lietuvos vadovaujamos penkioliktosios Goro provincijos atkūrimo grupės (PAG-15) kariai  surengė kūrybos vakarą. Jo metu susirinkusios moterys gamino papuošalus ir kitus rankdarbius, o vėliau buvo surengta bendra lietuviškų ir afganistanietiškų papuošalų paroda.

Kūrybos vakare papuošalų gaminimo tradicijomis dalijosi daugiau nei pusšimtis moterų iš vietos policijos, nevyriausybinių organizacijų, Provincijos tarybos, Moterų reikalų departamento ir kitų sričių. Mergaičių mokyklos „Sultan Razia“ mokinės pristatė pačių pagamintus rankdarbius ir papuošalus, mažiausieji – mokėsi piešti.

„Mūsų siela yra pasaulio veidrodis. Afganistaniečių patarlė teigia, kad „kaip save matai, taip žiūri ir į visą pasaulį“. Pozityvus požiūris į gražią aplinką, dėmesys bei savęs įvertinimas suteikia teigiamų emocijų, o kartu keičia ir visa, kas aplinkui. Jūs esate svarbi visuomenės dalis, kuri kuria ir į gyvenimą išleidžia kitus, todėl jauskite savo vertę ir kurkite šviesų rytojų“, – perduodama  afganistaniečių moterims papuošalų kolekciją, pagamintą ir padovanotą menininkės Agnės Ramonaitės-Bočkienės, kalbėjo renginio organizatorė kapitonė Rūta Gaižutytė.

Goro provincijos moterims taip pat buvo perduota papuošalų gaminimo įranga, kurią kariai savo lėšomis nupirko Lietuvoje. Prieš tai vykusių akcijų metu skirtingoms Goro įstaigoms padovanoti „Žaislų turgaus“ savininkės Violetos Valainytės pagaminti meškinai su lietuviškais simboliais. Gydymo įstaigoms perduoti būtiniausi higienos reikmenys, nupirkti už labdaringo renginio Alytuje metu surinktas lėšas, Europos informacijos centras padovanojo žaislų, o Alytaus Afganistano karo veteranai nupirko kanceliarijos priemonių, kurias PAG-15 kariai perdavė vietos mokykloms.

Šiuo metu tarnybą Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijos atkūrimo grupėje atlieka penkioliktoji karių pamaina, kuri suformuota daugiausia iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono karių. Pamainai ir visam Goro provincijos atkūrimo grupės kariniam kontingentui vadovauja šio bataliono vadas pulkininkas Artūras Radvilas. Tai jau antroji PAG Lietuvos karių pamaina, kurios pagrindą sudaro Birutės bataliono kariai – dalinio kovinė vėliava Afganistane plevėsavo 2008 metais.

Goro provincijos atkūrimo grupės stovykloje Čagčarane kartu su Lietuvos kariais ir civiliais tarnauja ir dirba Gruzijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Lenkijos, Suomijos, Čekijos, Ukrainos ir Kroatijos atstovai. PAG civilinis elementas sudarytas iš Lietuvos, Japonijos ir JAV biurų, atstovaujančių savo valstybių vyriausybėms ir vykdančių vystomojo bendradarbiavimo programas bei projektus.

Lietuva planuoja perduoti atsakomybę už saugumą Goro provincijoje Afganistano nacionalinėms saugumo pajėgoms ir uždaryti Lietuvos vadovaujamą Goro provincijos atkūrimo grupę iki 2013 metais pabaigos.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24