Šeštadienio naktį klubuose išdalinta per 1000 vienkartinių alkotesterių

2012-10-22, 12:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Į kvietimą prisijungti prie „Europos nakties be eismo įvykių“ atsiliepė 13 naktinių klubų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Šiuose klubuose šeštadienio naktį lankytojai raginti nesėsti prie vairo išgėrus. Visose akcijoje dalyvaujančiose susibūrimo vietose organizatoriai drauge su informacine medžiaga išdalino ir per 1000 vienkartinių alkotesterių.

„Šia akcija norėjome dar kartą atkreipti tiek vairuotojų, tiek važiuojančių su apsvaigusiu vairuotoju keleivių dėmesį. Kasmet neblaivūs asmenys keliuose sukelia po kelis šimtus autoavarijų. Šiais metais neblaivių vairuotojų sukeltuose autoįvykiuose jau nukentėjo 250 eismo dalyvių, 15 žmonių žuvo. Keleiviai, kurie rizikuoja sėsdamiesi šalia išgėrusio vairuotojo, yra ne mažiau atsakingi už tuos, kurie išdrįsta vairuoti būdami apsvaigę nuo alkoholio. Apsvaigęs vairuotojas negali blaiviai įvertinti situacijos“, - pažymi susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Mėnesio pradžioje susisiekimo ministras raštu kreipėsi į populiariausius didžiųjų Lietuvos miestų naktinius klubus, prašydamas prisijungti prie socialinės akcijos „Europos naktis be eismo įvykių“. Ši socialinė visuomeninė akcija Europoje vyksta jau keletą metų, tačiau Lietuvoje ji rengiam pirmą kartą.

Dalyvaujančių akcijoje barų šeimininkai sako įvertinantys šios akcijos naudą ir tiki, kad galbūt ji privers žmones susimąstyti ir susilaikyti nuo vairavimo išgėrus ne tik akcijos dieną.

„Į barus žmonės ateina atsipalaiduoti, pabendrauti su draugais. Kartais planuotas pusvalandžio pasibuvimas ir vienas kokteilis ar alaus bokalas virsta keliais. Ne visada klientai gali objektyviai įvertinti, ar po keleto gėrimų dar gali vairuoti, ar jau reiktų automobilį palikti mieste ir grįžti taksi.

Esame tos pačios visuomenės nariai, todėl mums rūpi, kad žmonės ne tik patys saugiai grįžtų namo, bet ir nesukeltų pavojaus kitiems. Esant įtarimui, kad klientas gali neblaivus sėsti prie vairo – visada įspėjame jį ar jo kolegas ir kol kas nepasitaikė atvejų, kad į tai nebūtų atsižvelgta. Sveikiname tokias akcijas – bendromis pastangomis visada gali pasiekti daugiau“, - sako prie akcijos prisijungusių Sostinės barų „Piano Man“ ir „Gringo“ vadovas Saulius Galdikas.

www.sumin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24