Prezidentė apdovanojo V. Landsbergį Vyčio kryžiaus ordino Didžiuoju kryžiumi

2012-10-22, 11:42
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininką Vytautą Landsbergį apdovanojo Vyčio kryžiaus ordino Didžiuoju kryžiumi.

Vienas aukščiausių valstybinių apdovanojimų prof. V. Landsbergiui įteiktas už nuopelnus Lietuvai, ypatingą dvasios tvirtybę, sumanų vadovavimą, ištvermę ir pasiaukojimą kovose už šalies laisvę ir nepriklausomybę, ypatingą pasiryžimą ir ištikimybę pareigai atkuriant Lietuvos valstybingumą 1988-1990 metais.

Šalies vadovė Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje surengtame šventiniame renginyje taip pat pasveikino prof. V. Landsbergį 80-mečio proga.

„Vytautas Landsbergis - muzikos profesorius, talentingas žmogus matė Lietuvą ir gebėjo ją matyti kitaip nei daugelis mūsų prieš 24 metus. Improvizuodamas laisve ir meile Lietuvai jis daug pasiekė. Džiaugiuosi, kad šiandien galime jam pasakyti gražiausius žodžius. Didžiam žmogui ant pečių tenka nešti didelę naštą - meilės ir neapykantos, ištikimybės ir atsakomybės. Noriu visų mūsų vardų padėkoti pirmajam nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos vadovui už neįkainojamą indėlį kuriant Valstybę, už tai, kad jis yra dvasios žmogus ir įteikti Vyčio Kryžiaus ordiną", - sakė Prezidentė.

Šalies vadovė visų Lietuvos žmonių vardu padėkojo prof. V. Landsbergiui už jo nuoširdų ir atsakingą darbą Lietuvai.

www.president.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24