A.Zuokas:,,Manipuliacijos su rinkimų rezultatais rodo, kad būtina kuo greičiau įteisinti elektroninį balsavimą''

2012-10-20, 18:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Atsižvelgiant į rimtus ir sistemingus rinkimų pažeidimus Sąjunga TAIP kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją, kad būtų paskelbti negaliojančiais Seimo rinkimų rezultatai Vilniaus Šeškinės vienmandatėje rinkimų apygardoje Nr. 6 ir perskaičiuoti rinkimų rezultatai Vilniaus Karoliniškių vienmandatėje rinkimų apygardoje Nr. 8.

Sąjungos TAIP stebėtojai užfiksavo ne vieną rinkimų pažeidimą. Daliai gyventojų nebuvo įteikti pranešimai apie rinkimus, balsuoti atėję žmonės balsavimo biuletenius pildė ne tam skirtose vietose, nustatyta ne mažai rinkėjų papirkinėjimo atvejų, rinkimų komisijos neatliko savo darbo ar net piktybiškai iškreipė rinkimų rezultatus.

Pranešimus apie rinkėjų papirkinėjimą ir kitus rinkimų pažeidimus Sąjunga TAIP vertina kaip tiesioginę grėsmę demokratijai ir Lietuvos valstybingumui. Pasak Sąjungos TAIP pirmininko Artūro Zuoko, būtina nedelsiant imtis veiksmų, kad padarytos klaidos būtų ištaisytos ir užkirstas kelias tokiems precedentams ateityje.

“Lietuvoje, pasirodo, net kalėjimuose galima papirkti kalinčius asmenis ir taip įtakoti rinkimų rezultatus. Tai visiškas dugnas, - kalbėjo A.Zuokas. – Dabar suprantu, kodėl dauguma partijų prieštarauja balsavimui internetu, nes “rankiniu” būdu joms geriausia manipuliuoti rinkimų rezultatais.”

Sąjungos TAIP vadovas teigė, kad privaloma kuo greičiau įteisinti elektroninį balsavimą Lietuvoje. Tai ne tik paskatins Lietuvos piliečius aktyviau dalyvauti šalies politiniame gyvenime, bet ir leis išvengti rinkimų rezultatų manipuliacijų.   

www.taip.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24