Kartų savanorystės dieną pagerbti nusipelnę Lietuvos žmonės

2012-10-17, 05:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Spalio 16 d., Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje iškilmingai paminėtoje Kartų savanorystės dienoje penkiose nominacijose įteikti socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko apdovanojimai žmonėms, kurie savo ryškia visuomenine veikla skatina kartų solidarumą ir savanorišką veiklą, o senjorų organizacijų lyderiai pagerbti specialiais padėkos raštais.

Šis Europos vyresnio amžiaus žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metams paminėti skirtas renginys draugėn subūrė beveik pusę tūkstančio svečių iš visos Lietuvos. Jo metu vyko ir apskrito stalo diskusija apie jaunosios ir vyresniosios kartų bendradarbiavimą, kur dalyvavo nevyriausybinių vyresnio amžiaus ir jaunimo organizacijų atstovai.

„Šie metai visoje Europoje paskelbti vyresnio amžiaus žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metais. Tai puiki paskata didinti kartų tarpusavio supratimą, pažinimą, stiprinti vyresnio amžiaus žmonių ir jaunimo organizacijų bendradarbiavimą. Manau, kad sujungus energiją, kurią atstovauja jaunimas, ir gyvenimišką patirtį, kuri sukaupta vyresniosios kartos, galima įgyvendinti daug gražių projektų, tad to iš visos širdies ir linkiu. Juk visas kartas vienija bendras tikslas – kurti tokią visuomenę ir valstybę, kurioje būtų gera gyventi visiems“, - renginyje kalbėjo ministras D. Jankauskas.

Nominacijos ir laureatai:

-          Nominacijoje „Už istorinės atminties išsaugojimą visoms kartoms“ apdovanotas projekto „Misija Sibiras“ vadovas, labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus.

-          Nominacijoje „Už lietuviško žodžio puoselėjimą tarp kartų“ apdovanojimas įteiktas habilituotai humanitarinių mokslų daktarei, profesorei, daugybės publikacijų, knygų, vadovėlių autorei Viktorijai Daujotytei-Pakerienei.

-          Nominacijoje „Už lietuviško folkloro puoselėjimą tarp kartų“ pagerbta žinoma etnomuzikologė, humanitarinių mokslų daktarė, folkloro atlikėja Loreta Sungailienė.

-          Nominacijoje „Už darbus su jaunąja karta“ pagerbta Vanda Juknaitė – Lietuvos prozininkė, dramaturgė, eseistė, dirbanti socialinės pedagogikos srityje su benamiais, gatvės vaikais, neįgaliaisiais, įsteigusi jiems vasaros stovyklą Inkūnuose.

-          Nominacijoje „Už sporto populiarinimą tarp kartų“ apdovanojimas įteiktas Lietuvos keliautojui, vienam iš orientavimosi sporto pradininkų Lietuvoje, 17 kartų Lietuvos turizmo čempionui, Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ generaliniam sekretoriui Algimantui Jucevičiui.

Taip pat įteikti specialūs ministro D. Jankausko padėkos raštai pagyvenusių žmonių organizacijų lyderiams, kurie pasveikino iš visos Lietuvos susirinkusius svečius ir pristatė savo veiklas, už vyresnio amžiaus žmonių aktyvumo skatinimą, kartų solidarumo ir savanoriškos veiklos plėtojimą.

Ministro D. Jankausko padėkos raštai įteikti:

-          Grasildai Makarevičienei, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos vadovei,

-          Petrui Ruzgui, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ vadovui,

-          Povilui Jakučioniui, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkui,

-          Zitai Žebrauskienei, Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto rektorei.

Šio renginio metu vykusioje apskrito stalo diskusijoje dalyvavę Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos, Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos, Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto bei Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos atstovai diskutavo apie vyresnio amžiaus žmonių ir jaunimo savanorystės patirtis, bendradarbiavimo svarbą ir galimybes. Diskusijos dalyviai sutarė, jog bendradarbiavimas yra svarbus ir jauniems, ir vyresniems, o ypač svarbi yra iniciatyva pradėti bendrą veiklą, tad šie Europos metai ir šis renginys yra puiki galimybė užmegzti kontaktus, gimti naujoms idėjoms.

Šią Kartų savanorystės dieną vainikavo muzikinė programa – Valstybinio Vilniaus kvarteto bei solisto Liudo Mikalausko koncertas „Maironio balsu“.

www.socmin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24