Naudinga informacija iš pareigūnų lūpų

2012-09-20, 16:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Akmenės rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistės V. Ivanauskaitė ir E. Kvedarienė, taip pat ir patrulių būrio vadas L. Balčiūnas kartu su policijos bičiuliu Amsiu rugsėjo 19-tosios ryte Saulėtekio progimnazijos sporto salėje jau lūkuriavo ateinančių vaikučių. Susitikti su 1-4 klasių mokiniais taip pat atvyko ir Šiaulių APGV Akmenės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorė L. Savickytė.

Pareigūnai mažuosius mokė, kaip saugiai eiti per kelią, pėsčiųjų perėjas. Aiškino, kad tamsiu paros metu būtina segėti atšvaitus, o važiuojant automobiliu užsisegti saugos diržus, kad negalima žaisti arti gatvės, o juo labiau gatvėje. Policijos pareigūnai akcentavo, jog kiekvienas iš mūsų privalo elgtis sumaniai ir apdairiai, kad būtų išvengta skaudžių nelaimių, kuriose nukentėtų patys mažiausi eismo dalyviai. Jie stengėsi įteigti vaikams, jog visas šias taisykles ne tik būtina išmokti, bet ir nuolat jų laikytis, o ir kitus pamokyti.

Pareigūnai klausė vaikų, ar visi yra matę ir girdėję Amsio patarimus, kaip elgtis pastebėjus vagystę, ką daryti, jei paskambino telefoniniai sukčiai? O salėje pakilus „rankų miškui", norėdami tuo įsitikinti, uždavinėjo jiems klausimus. Vaikai buvo labai aktyvūs ir kiekvienas norėjo išsakyti savo nuomonę.

Šiaulių APGV Akmenės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorė L. Savickytė vaikams priminė saugaus elgesio taisykles buityje, gamtoje ir mokykloje. Pasitelkdama vaizdines priemones, aiškino jiems, kaip elgtis, kad nekiltų gaisras, ir ką daryti, jei nelaimė jau įvyko. Pasakojimo metu, mokiniams vis primindavo bendrąjį pagalbos telefoną 112, kuriuo būtina skambinti ištikus bėdai.

Susitikimo metu, mokiniai ne tik atidžiai ir susikaupę klausėsi, bet uždavinėjo ir klausimus. Juk tai puiki proga gauti labai vertingos informacijos iš pačių pareigūnų lūpų.

Žinoma, Amsis buvo pats svarbiausias tos dienos svečias. Jis vis nenustygo vietoje - linksmino ir juokino vaikus. Kadangi susitikimas vyko sporto salėje, tai policijos bičiulis, pasinaudojęs trumpomis pertraukėlėmis, ir  pasiėmęs kamuolį  mėtė jį į krepšinį. O po kiekvieno taiklaus metimo vis sulaukdavo garsių plojimų iš salės. Visi iki vieno vaikai norėjo paspausti ranką Amsiui, o taip pat su juo ir įsiamžinti.

Norėtųsi tikėti, jog ir šis pareigūnų bei policijos bičiulio Amsio susitikimas su mažaisiais bus dar ilgai prisimenamas ir kad kiekvienas išgirstas patarimas ar atsakymas į rūpimą klausimą jiems bus naudingas ateityje.

Telšių aps. VPK Akmenės r. PK informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24