Sostinės Savivaldybės svečias – vienas seniausių pasaulyje jogų, 104 metų Swami Yogonanda

2012-09-18, 09:12
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sostinės Savivaldybėje viešėjo 104 metų jogos meistras iš Indijos Swami Yogonanda.

„Pasaulinės sveikatos organizacijos šiuos metus paskelbė sveiko senėjimo metais. Ta intencija pakvietėme Swami į Vilnių parodyti mūsų žmonėms, kokia gali būti tokio garbingo amžiaus žmogaus gyvenimo kokybė ir kaip ilgai jis gali gyventi. Noriu, kad mūsų žmonės, ypač pensinio amžiaus, pamatytų gyvą pavyzdį, kaip pakeitus požiūrį į gyvenseną, atsiranda naujų galimybių gyventi sveikai ir ilgai“, – sake Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Meras domėjosi svečio mitybos įpročiais, gyvenimo būdu, dienotvarke. Swami prisiminė savo pirmuosius mokytojus, pasakojo apie savo šeimą.

Viešnagės metu seniausias jogas žada surengti ne vieną viešą, masinę mankštą – rugsėjo 22–23 dienomis 14 val. prie Baltojo tilto.

Svečias taip pat dalyvaus rugsėjo 25 d. Pasaulinės širdies dienos proga vyksiančioje konferencijoje „Ilgo ir sveiko gyvenimo filosofija”, kurioje pristatys jogos techniką, pasakos apie ilgo ir sveiko gyvenimo būdą, demonstruos pratimus. Swami jau pabuvojo Trakuose, ketina aplankyti Kernavę, vėliau – Kauną, Panevėžį. Vilniuje viešės iki rugsėjo 25 dienos.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24