Jonušo Radvilos mokomajame pulke vyksta pirmasis bazinis kario savanorio įgūdžių kursas

2012-07-26, 11:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Liepos 9–27 dienomis Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje (Jonavos r.) vyksta pirmasis bazinis karių savanorių įgūdžių kursas, kuriame dalyvauja šimtas busimų Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) karių.

Šiandien, liepos 24 dieną kursantus aplankė KASP vado pareigas laikinai einantis KASP štabo viršininkas pulkininkas leitenantas Ramūnas Baronas. Vadas susitiko su kariais savanoriais, pasveikino sėkmingai įveikusius didžiąją kurso dalį, palinkėjo sėkmingai užbaigti kursą ir liepos 27 dieną kurso baigimo ceremonijoje iškilmingai prisiekti Lietuvos valstybei. „Ši priesaika tai ne tik didžiulė garbė, bet ir atsakomybė, kurią karys turi nešti visą savo tarnybos laikotarpį. Džiaugiuosi, matydamas didelį būrį būsimų karių savanorių, šiuo – pirmuoju kursu, jums tarnyba tik prasideda, laukia daug pratybų, įvairių specialybės kursų. Tikiuosi ateityje dar ne kartą susitiksime pratybų laukuose“, – jauniesiems kariams savanoriams sakė plk. R. Baronas.

Šiame, pirmajame bazinio kario savanorio įgūdžių kurse dalyvauja kariai savanoriai iš visų šešių KASP rinktinių. Iki šių metų liepos pirmos dienos šis kursas buvo organizuojamas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotame pėstininkų batalione Klaipėdoje. Kurso metu busimi kariai įgyja pačias būtiniausias karines žinias ir įgūdžius, susipažįsta su taktikos, inžinerijos, ginkluotės, topografijos ir kitų karinių dalykų pagrindais.

Šiuo metu KASP tarnauja daugiau nei keturi tūkstančiai karių savanorių, kurie yra rengiami Lietuvos Respublikos sausumos teritorijos karinei apsaugai ir gynybai, tarptautinėms operacijoms taip pat teikti pagalbą kitoms valstybės ir savivaldybių institucijoms.

www.kam.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24