Tarp „Misija Sibiras’12“ dalyvių – du Lietuvos kariuomenės kariai

2012-07-20, 06:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Liepos 20 d., penktadienį, 16 val. Vilniaus geležinkelio stotyje bus išlydėti projekto „Misija Sibiras‘12“ vienuoliktosios ekspedicijos dalyviai. Išlydėtuvių metu rengiamoje spaudos konferencijoje dalyvaus krašto apsaugos viceministras Mykolas Juozapavičius.

Tarp į „Misija Sibiras‘2012“ išlydimų dalyvių yra ir du Lietuvos kariuomenės kariai: Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno 2-osios rinktinės karė savanorė, eilinė Monika Jurkšaitytė ir Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono karys vyresnysis leitenantas Kazimiras Bogdanas. Kartu su kitais ekspedicijos dalyviais jie lankysis daugiau kaip 5 tūkstančių kilometrų nuo Lietuvos nutolusioje Chakasijos Respublikoje, Rusijos Federacijoje. Pasak projekto organizatorių, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LIJOT) atstovų, šios ekspedicijos komandos tikslai – lietuvių tremties vietose palikti simbolinį kryžių, susitikti su Sibire tebegyvenančiais lietuviais bei rasti ir sutvarkyti lietuvių kapinaites.

Išlydėtuvių metu renginio organizatoriai kvies visus, nespėjusius ar iki tol neturėjusius galimybės, ant specialių atvirlaiškių palikti savo žinutes Sibire likusiems tautiečiams. Juos „Misija Sibiras‘12“ komanda vešis į Rusijos Federaciją, kur kartu su mediniu kryžiumi visų mūsų vardu paliks kaip pagarbos ir atminimo simbolį.

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymo projektą „Misija Sibiras" organizuoja jau septintus metus iš eilės. Ankstesnėse projekto ekspedicijose taip pat yra dalyvavę krašto apsaugos sistemoje dirbantys ar tarnaujantys civiliai ir kariai.

Atvira spaudos konferencija ir projekto dalyvių išlydėjimas vyks Vilniaus geležinkelio stoties kairiojo fligelio (buvusioje vietinių susisiekimų kasų) salėje.

Titulinė nuotrauka – iš LIJOT archyvo. Kitos: 2011 metais prie bunkerio Rudšilio miške, Partizanų pagerbimo minėjime Šakiuose, eilinė Monika Jurkšaitytė kartu su KASP Dariaus ir Girėno 2-osios rinktinės štabo viršininku, majoru Artūru Čepanskiu.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24