Vilniaus miesto savivaldybė teplionėms nuo fasadų nuvalyti terminą pratęsė savaitei

2012-07-17, 05:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybės Saugaus miesto departamentas kreipėsi į 52 privačias įmones, namų administratorius, asociacijas ir valstybines įstaigas su prašymu iki liepos 16 dienos sutvarkyti teplionėmis išpaišytus statinių fasadus. Vilniaus miesto savivaldybė informuoja, kad šis terminas yra pratęstas dar savaitei – iki liepos 23 dienos. Po to Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai tikrins, ar įmonės teplionėmis išmargintus fasadus nusivalė.

Asmenims, nesilaikantiems taisyklių, gali būti skirtas įspėjimas arba bauda iki 2 tūkstančių litų.

Vilniaus miesto savivaldybė sulaukė tik kelių įmonių raštų su patvirtinimu, kad savo fasadus nuvalė.

Vilniaus miesto savivaldybės atsakingi darbuotojai taip pat fiksuoja savivaldybei priklausančius pastatus, kurie išmarginti teplionėmis. Savivaldybės įmonė „Grinda“ jau nuvalė arba uždažė apie 240 kvadratinių metrų sienų Vilniaus senamiestyje.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos2011 m. gruodžio 14 d. sprendimu patvirtintų Statinių tinkamos priežiūros taisyklių 7.5 punkte nustatyta prievolė statinių naudotojams, bendrojo naudojimo objektų valdytojams „tvarkyti, valyti, remontuoti, dažyti ir prižiūrėti statinių fasadus, nuvalyti ar uždažyti grafičius, užtikrinti estetiškai tvarkingą fasadų išvaizdą;“.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24