Vilniaus miesto priešgaisrinė apsauga švęs 210 metų sukaktį

2012-06-07, 06:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Birželio 7-ąją, Vilniaus miesto priešgaisrinei apsaugai sukanka 210 metų. Šio garbingo jubiliejaus proga Vilniaus miesto priešgaisrinė gelbėjimo valdyba birželio 7-ąją Vilniaus rotušėje surengs šventinį minėjimą, kuriame bus apdovanoti geriausi pareigūnai, jiems koncertuos VRM Reprezentacinis pučiamųjų orkestras. Birželio 8 d. 15.00 val. vilniečius ir miesto svečius pakvies į šventės atidarymą prie Baltojo tilto.

Birželio 7 d. 18.00 val. vyks Tarptautinės ugniagesių gelbėtojų lipimo laiptine į Vilniaus miesto savivaldybės pastatą varžybos. Ugniagesiai gelbėtojai distanciją į 20-tąjį pastato aukštą turės įveikti apsirengę ugniagesio gelbėtojo apsauginiais drabužiais ir avalyne bei užsidėję suslėgtojo oro aparatus su kaukėmis. Pirmosios tokios varžybos Vilniuje vyko 2002 m.

Birželio 8 d. 8.30 val. Bernardinų bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios už ugniagesius, tądien taip pat bus duodama iškilminga pareigūnų priesaika.

15 val. šventė persikels prie Baltojo tilto, kur Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba rengia šventę vilniečiams ir miesto svečiams. Upės gatvėje bus išrikiuoti gaisriniai automobiliai, demonstruojama gelbėjimo įranga. Ugniagesiai gelbėtojai parodys, kaip karpomas ir gesinamas automobilis bei gelbėjamas jame užspaustas žmogus, savo gebėjimus demonstruos aukštalipiai, narai ir ugniagesių sporto atstovai. Su mažaisiais šventės dalyviais bendraus jaunieji ugniagesiai – bus gesinamas tariamas gaisras, vaikai turės įveikti įvairias kliūtis. Pirmą kartą bus surengtos ir „Stipriausio ugniagesio gelbėtojo vardo varžybos“. Jose ugniagesiai gelbėtojai varžysis 4 rungtyse: lipimo į bokštą, svorio stūmimo kūju, slalomo ir vandens tiekimo bei nukentėjusiojo pernešimo.

Šventės metu taip pat vyks viktorina „Ką žinai apie priešgaisrinę apsaugą?“, bus apdovanoti moksleivių piešinių ir nuotraukų konkurso „Išmokime padėti sau ir kitiems“ nugalėtojai.

Renginį vainikuos valandos trukmės koncertas ir šventinis fejerverkas.

1802-aisiais metais Vilniaus miesto rotušėje buvo sušaukta trijų valdžių – Magistrato, Pirklių namų ir Valsčių palatos generalinė sesija, kurios metu nutarta mieste įkurti nuolatinę ugniagesių komandą. Pirmoji gaisrų gesinimo komanda buvo suburta iš laisvai samdomų miestiečių. Joje dirbo 45 ugniagesiai ir keli siurblių meistrai.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24