Dažniausi klausimai migracijos tarnybai

2012-06-06, 07:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba apžvelgė dažniausiai interesantų užduodamų klausimų turinį. Klausimai įvairūs - nuo darbo laiko priminimo, asmens dokumentų gaminimo kainų iki Lietuvos Respublikos paso ir asmens tapatybės kortelės pripažinimo ir naudojimo galimybėmis užsienio šalyse.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba (toliau - Vilniaus migracijos valdyba), viena pirmųjų valstybinių įstaigų, įdiegusių išankstinę interesantų registravimo sistemą, informacinį skambučių centrą, kuriame išsamiai atsakoma į interesantų klausimus, pastebėjo, kad dažniausiai užduodami klausimai yra keli: kur įsikūręs migracijos padalinys, koks jo darbo laikas, kiek kainuoja asmens dokumentų gamyba ir per kiek laiko jie pagaminami, kokius dokumentus atsinešti norint užsisakyti naują dokumentą ir kur galima sumokėti už jo gaminimą. Kadangi tokie klausimai užduodami nuolat, manoma, kad daug Lietuvos gyventojų nelinkę naudotis internetu. Vieni to galbūt nedaro dėl nežinojimo, kiti - tikėdamiesi iš specialisto išgirsti daugiau nei parašyta Vilniaus apskrities policijos interneto svetainėje, o dar kiti skambina paprasčiausiai norėdami pasikalbėti, - kaip sako patys skambinantieji, jiems malonu girdėti žmogaus balsą.

Pasikartojantys piliečių klausimai  rodo ir kita - apie žmonėms svarbius dalykus būtina kalbėti dažniau. Vilniaus migracijos valdyba, vardan piliečių patogumo, dar kartą atsako į jiems svarbiausius klausimus.

  • Vilniaus migracijos valdyba įsikūrusi Naugarduko g. 100. Ji aptarnauja visus Lietuvos Respublikos piliečius, nesvarbu kurioje šalies vietoje būtų deklaruota jų gyvenamoji vieta. Vilniaus migracijos valdyboje aptarnaujami ir užsienyje gyvenantys Lietuvos Respublikos piliečiai.
  • Vilniaus migracijos valdybos priėmimo laikas: pirmadieniais ir trečiadieniais - nuo 7.30 iki 16.00, antradieniais ir ketvirtadieniais - nuo 7.30 iki 18.00, penktadieniais - nuo 7.30 iki 14.45. Kiekvieno mėnesio antrąjį trečiadienį asmenys aptarnaujami iki 13:30.
  • Priėmimo laiką, pasinaudojus interneto svetaine www.vilnius.policija.lt, galima rezervuoti iš anksto - Migracijos valdybos puslapyje reikia spustelėti išankstinės registracijos nuorodą http://www.vilnius.policija.lt/?lang=1&sid=457.
  • Kreiptis dėl LR paso ar asmens tapatybės kortelės (toliau - ATK) gaminimo būtina nepasibaigus turimo asmens dokumento galiojimo laikui, gaunantiesiems pirmąjį dokumentą šešiolikamečiams - sulaukus gimtadienio.
  • Šešiolikamečiams ir vyresniems asmenims Lietuvos Respublikos pasas ir ATK galioja dešimt metų, vaikams nuo 5 iki 16 metų - penkerius, vaikams iki 5 metų - dvejus metus.
  • Vilniaus migracijos valdyboje naudojama biometrinė duomenų registravimo įranga, todėl nuotraukų asmens dokumentams neštis nebūtina, piliečio veido atvaizdas nuskaitomas minėta įranga skanavimo būdu. Tačiau pageidautina turėti vaiko iki vienerių metų amžiaus nuotrauką.
  • LR paso išdavimas, keitimas per vieną mėnesį kainuoja 150 Lt, asmens tapatybės kortelės - 30 Lt. Minėtus dokumentus, sumokėjus kur kas didesnę pinigų sumą, galima įsigyti ir skubos tvarka - per vieną ar penkias darbo dienas. Vaikams iki 18 metų ir pensinio amžiaus sulaukusiems žmonėms dokumentų gaminimas kainuoja per pusę pigiau, tačiau tokia lengvata taikoma tik už vieno iš pasirinktų dokumentų gaminimą.
  • Įmokos už dokumento gaminimą kodas - 5740, sąskaita - LT24 7300 0101 1239 4300, gavėjo bankas - AB bankas „Swedbank". Sumokėti už dokumento gaminimą galima ir Vilniaus migracijos valdyboje - banko kortele (imamas 2 Lt administravimo mokestis) arba grynaisiais FOXBOX mokėjimo terminale (imamas 4 Lt administravimo mokestis).
  • Renkantis asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą, svarbu žinoti apie skirtingas jų naudojimo galimybes - ATK funkcionalesnė elektroninėje erdvėje, tačiau jos galimybės ribojamos vykstant į kai kurias užsienio šalis. Keliaujant ES valstybėse ir Šengeno erdvėje ATK yra tinkamas dokumentas tapatybei patvirtinti, o keliaujat į kitas šalis, kur reikalinga viza, - tapatybę patvirtinantis dokumentas yra Lietuvos Respublikos pasas.
  • Norint sužinoti apie gaminamo dokumento stadiją, reikia spustelėti nuorodą „Kada bus pagamintas mano dokumentas?/Kur yra mano dokumentas?" interneto svetainės www.dokumentai.lt kategorijoje „Paslaugos".
  • Senjorai/pensininkai, neįgalūs asmenys, besilaukiančios moterys ir vaikai iki septynerių metų aptarnaujami be eilės.

Suteikdama būtiniausią informaciją, Vilniaus migracijos valdyba kviečia piliečius pasitikrinti asmens dokumentų galiojimo datą ir laiku kreiptis dėl jų gaminimo. Taip pat primena - įsibėgėjant vasarai, daugėja ir interesantų.

Visa piliečiams svarbi informacija migracijos, asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento išdavimo klausimais patalpinta Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato interneto svetainės www.vilnius.policija.lt Migracijos valdybos puslapyje „Migracijos valdyba". Neturintieji interneto, daugiau informacijos gali gauti paskambinę telefonu (8 5) 271 6444.

Vilniaus aps. VPK Migracijos valdybos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentarai  

 
#2 Valentina 2018-05-08 19:42
kaip galiu organizuoti iškvietimą drauges iš Maskvos i Lietuva
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 
 
#1 pasalpa 2013-03-18 12:47
Jo. Tiesa. Kas gauna pasalpa, tam uz kortele moketi nereikia.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24