Siekiama išsaugoti „Meridianą“

2012-06-05, 07:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos miesto savivaldybė ir Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio „Meridianas“ paramos fondas parengė bendradarbiavimo sutartį, kurią įgyvendinant bus ieškoma finansinių galimybių suremontuoti laivą ir išsaugoti jį ateities kartoms.

2010 m. Savivaldybė ES lėšomis atliko „Meridiano“ tolesnio panaudojimo galimybių studiją.

Parengtoje bendradarbiavimo sutartyje numatoma ieškoti būdų, kaip galimybių studiją įgyvendinti pilna apimtimi. Savivaldybė ir Fondas sutartyje įsipareigoja dalyvauti ES ar kitų tarptautinių fondų finansuojamuose projektuose, skatinti trečiųjų šalių dalyvavimą išsaugant „Meridianą“, kurti ir plėtoti socialines – kultūrines jaunimo ugdymo programas.

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Socialinių reikalų komitetas vasario mėnesį svarstė klausimą dėl „Meridiano“ fondo ir savivaldybės bendradarbiavimo sutarties rengimo ir jam pritarė. Tačiau šiuo metu komiteto pirmininkė Irina Rozova teigia pasigendanti veiksmų, ieškant galimybių išsaugoti „Meridianą“ ateities kartoms ir siūlo ieškoti finansinių galimybių, kad ‚Meridianas“ būtų atnaujintas dar iki miesto jubiliejaus.

Bendradarbiavimo sutarties rengimą kuruojanti administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė teigia, kad pirmiausia būtina surasti lėšų iškelti laivą į sausumą, taip pat neatmeta tikimybės, kad laivas po remonto į vandenį nebebus nuleidžiamas. Anot A.Velykienės, laivui būtinas remontas, nes jo būklė yra labai bloga. Paskaičiuota, kad norint laivą pilnai restauruoti, reikėtų 28 mln. litų. Restauravimas ir barkentinos dublikato pagaminimas atsieitų 38 mln. litų. Šiuo metu laikomasi nuostatos, kad geriausia išeitis būtų laivą restauruoti taip, kad būtų galima jį eksploatuoti sausumoje. Tam reikėtų 14 mln. litų.

Laivo iškėlimui iš vandens reikia 100 tūkst. litų. Pasak A.Velykienės, šiuo metu vyksta derybos su įmonėmis dėl galimybės saugoti „Meridianą“ jų teritorijose. „Visko gali būti, kad į savo įprastą vietą ‚Meridianas nebus sugrąžintas,“ - teigia A.Velykienė.

Klaipėdos miesto savivaldybė kreipiasi į visus klaipėdiečius, įmones, organizacijas, kviesdama prisidėti finansiškai, siekiant išgelbėti jūrinio miesto simboliu laikomą „Meridianą“.

Klaipėdos jūrinio miesto simbolio burlaivio "Meridianas" paramos fondas:

Kodas 192045888,

Bankas Danske Bank A/S,

Sąskaitos Nr. LT147400033604323810.

www.klaipeda.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24