Lietuvos valstybės atkūrimo diena paminėta Šalčininkuose

2015-02-17, 07:11
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
salcininkai.lt nuotr. salcininkai.lt nuotr.

Lietuvos istorija turtinga svarbiomis datomis, tačiau vasario 16 diena yra pamatinė data, svarbi ir reikšminga kiekvienam Lietuvos piliečiui, gerbiančiam savo šalies praeitį. Kiekviena svarbi šventė turi tradicijas, scenarijų. Vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena – Šalčininkuose buvo minima Savivaldybės aikštėje ir Kultūros centre.

Po šventų mišių Šalčininkų šv. Petro ir Povilo bažnyčioje renginio dalyviai susibūrė miesto aikštėje, kur vyko iškilmingas vėliavos pakėlimas.

- Vienas poetų yra pasakęs, kad „Tėvynė – tai didelė bendra pareiga". Nevalia kratytis šios pareigos, jei norime sukurti valstybę, kurioje kiekvienas jaustųsi saugiai ir sočiai. Tėvynei reikia net mažiausio kiekvieno piliečio įnašo. Po trijų metų švęsime Nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį. Šis laikotarpis yra paženklintas tiek liūdnais, tiek gerais įvykiais. Pasikeitė kelios kartos, o mes vis dar turime ką kurti ir dėl ko stengtis, nes Valstybės kūrimas yra nenuilstamas procesas, vykstantis kiekvieną dieną ir reikalaujantis mūsų darbo, kantrybės ir pastangų. Šiandien noriu išreikšti pagarbą ir padėką kiekvienam rajono gyventojui už kasdienį darbą, pakantumą ir meilę gimtajam kraštui. Turime dar daug kartu nuveikti mūsų rajono labui: išspręsti daug problemų, įveikti daug kliūčių - tad mūsų vienybė, nuoseklumas ir veiklumas tebūnie atspirties taškas, leidžiantis judėti pirmyn, - Valstybės atkūrimo dienos minėjimo proga Šalčininkų miesto aikštėje gausiai susirinkusius šalčininkiečius, politikus pasveikino Šalčininkų rajono savivaldybės meras Zdzislav Palevič.

Po iškilmių aikštėje Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginio dalyviai persikėlė į Šalčininkų kultūros centrą. Pirmą kartą renovuotame Kultūros centro pastate savo pasirodymą svečiams dovanojo Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva". Kultūros centro fojė buvo pristatyta paroda „Pavlovo respublika".

Irena Kolosovska

salcininkai.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24