Prezidentė paskyrė keturis naujus LRT tarybos narius

2012-05-08, 06:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė šešerių metų kadencijai paskyrė keturis naujus narius į Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybą.

Nuo gegužės 9 d. LRT tarybą papildys profesorius, VU Žurnalistikos instituto direktorius ir žiniasklaidos analitikas Žygintas Pečiulis, dr. Zina Gaidienė, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto docentė, turinti didelę finansų disciplinų dėstymo patirtį bei konsultuojanti įmones finansų ir valdymo klausimais. Taip pat Nacionalinės dailės galerijos vadovė, dailėtyrininkė dr. Lolita Jablonskienė ir dr. Giedrė Lastauskienė, VU Teisės fakulteto Viešosios teisės katedros docentė.

Pasak šalies vadovės, patyrę žiniasklaidos, kultūros, finansų ir teisės sričių profesionalai sustiprins LRT tarybą ir padės efektyviau spręsti laidų kokybės, finansų valdymo ir kitus strateginius klausimus.

Pasak Prezidentūros pranešimo, susitikime su naujaisiais LRT tarybos nariais šalies vadovė pabrėžė, jog savo darbe jie turi vadovautis profesionalumu, pilietiškumu bei sąžine, siūlyti konstruktyvius sprendimus ir padaryti viską, kad visuomeninis transliuotojas būtų objektyvus ir nepriklausomas, puoselėtų ir ugdytų meilę bei pagarbą valstybei.

Iki šiol LRT taryboje dirbo Prezidento institucijos skirti Alvydas Jokubaitis, Marcelijus Martinaitis, Rimvydas Valatka ir Artūras Račas. Pirmieji trys buvo paskirti dar prezidento Valdo Adamkaus, A. Račas – D. Grybauskaitės.

Šiuo metu tarybai vadovauja Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius. Tarybai taip pat priklauso Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas, Mokyklų tobulinimo centro direktorė Eglė Pranckūnienė, žurnalistai Liudvikas Gadeikis ir Edmundas Ganusauskas, pedagogė Audronė Pitrėnienė, verslo konsultantas Tomas Eitutis, humanitarinių mokslų daktarė Gražina Daunoravičienė.

www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24