Lietuvoje minima Motinos diena

2012-05-06, 17:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmąjį gegužės sekmadienį Lietuvoje minima Motinos diena. Gražiausi pavasario žiedai, dovanos, koncertai šiandien skiriami mamoms.

Kaip praneša LTV naujienų tarnyba, dar nuo senų senovės lietuviams žinoma šventė – Motinos diena – ne šiaip sau švenčiama pavasarį. Motina tapatinama su žeme. Kaip žemė išaugina derlių, taip motina; vaikus. Taigi pavasarį, kai pagerbiama atbundanti žemė, nepamirštamos ir motinos. Šią dieną motinas sveikina vaikai, vyrai, atlikdami už jas visus darbus. O kas to   negali – stengiasi bent prisiminti, pagerbti. Dažniausiai gėlėmis.

„Mama yra brangiausias žmogus. Dažnai nunešat jai gėlių? Tikrai dažniau negu tik per šventes“, – Lietuvos televizijai sakė gatvėje kalbinti praeiviai.

„[Gėlės – red.] mano žmonai, mūsų vaikų mamai. Gėles stengiuosi dovanoti ne tiktai kažkokiom progom, bet ir nuotaikai pakelt“, – sako kitas gatvėje kalbintas žmogus.

Mamoms šiandien skamba pirmieji išmokti muzikos kūriniai, poezijos posmai, dainos. Mamas sveikina ir maži, ir   žilagalviai. Dažnai jau tik mintyse jas prisimindami ar uždegdami žvakelę.

Motinos diena, 1929 metais įteisinta kaip bažnytinė šventė ir 1990 metais vėl oficialiai grįžusi į mūsų gyvenimą, šiandien minima visoje Lietuvoje.

Aurelija Malakauskaitė
LTV naujienų tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24