Palangoje „lijo“ gintaru

2012-05-06, 06:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Palangoje vykęs „gintaro lietus“ priviliojo minias smalsuolių. Jų lydimas jūrų dievas Neptūnas vidurdienį žirgu kinkyta karieta patraukė J. Basanavičiaus gatve, vežinas 73,1 kg gintaro.

Taip Palangoje švęsta tradicinė šventė – Gintarinis savaitgalis, rašoma Palangos savivaldybės pranešime.

Į šventę įsitraukė ir Palangos viešbučių ir restoranų asociacija – visi atvykusieji į kurortą buvo pamaloninti vadinamojo šalies aukso gabalėliais.

„Mūsų šio savaitgalio devizas – nė vienas svečias iš Palangos negali išvykti be gintaro“, – sakė kurorto Viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintaras Sičiūnas.

Tad miesto svečiai buvo stebinami netikėtomis dovanomis – neįprastose vietose (viešbučio numeryje, atsiimant grąžą ar kitur) dovanojamais gintaro gabaliukais.

Gintarinį savaitgalį kurorte pražurtino ir Palangos gintaro meistrų gildijos nariai – jų inicatyva J. Basanavičiaus g. buvo eksponuojami ilgiausi šalyje gintariniai karoliai, o aktorės R. Varnaitės padedamos merginos teatrališkai pristatė gintarinių papuošalų kolekciją „Jūratės lobiai“.

Netrukus po vidurdienio minia smalsuolių jau būriavosi paplūdimyje ties jūros tiltu, kur Neptūnas rieškutėmis ėmė žarstyti gintarą. O pasistengti surinkti kuo daugiau gintaro tikrai buvo verta, nes nugalėtojų laukė prizai, kuriuos įsteigė Palangos gintaro meistrų gildija, kurorto tautodailinnkai bei vietos Viešbučių ir restoranų asociacija.

Dalyvauti daugiausiai gintaro surinkusiojo konkurse panoro 21 rinkėjas, jiems pavyko surinkti 9,840 kg.  

Daugiausiai gintarų pririnko praėjusiųjų metų nugalėtojas 60 metų palangiškis Romas Miliauskas (2,250 kg). Antras liko 14-metis Kasparas Domarkas iš Skuodo (1,150 kg), trečia – Kasparo bendraamžė iš Odesos Vitalija Kislicina (0,980 kg), teigiama Palangos savivaldybės pranešime.

Renginio organizatorius džiugino, jog tarp susirinkusiųjų buvo ne tik lietuviai, bet ir lenkai, rusai bei ukrainiečiai. Pramogautojai – labai įvairaus amžiaus: jauniausiu rinkėju pripažintas 5 metų Danielius iš Panevėžio (0,270 kg gintaro), vyriausia – 83 metų palangiškė Elena (0,115 kg).

Įvertinti ir kolektyviškiausi rinkėjai – jais tapo   kurorto lopšelio-darželio „Gintarėlis“ (dir. Ilona Milkontė) auklėtiniai.  

Šeštadienį ant jūros tilto buvo išrinktas ir gražiausias gintarnis papuošalas. Pirmoji vieta atiteko Inai (Maskva), papuošalą pirkusiai Nidoje, antroji – devynmetei palangiškei Kristinai Pakytei, trečioji – 24 metų sostinės gyventojai Redai Barabanovienei.

Rungčių nugalėtojams atiteko 5 kuponai po 100 Lt maitintis restoranuose, 1 kuponas apsilankyti SPA „Kerpė“, gintaro suvenyrai.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24