Floristai: idėja kainuoja brangiau nei pati gėlė

2012-03-22, 05:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos gyventojai keičia įpročius ir skiria daugiau pinigų gėlių puokštėms, domisi gėlių madomis ir pageidauja ne kiekybės, o kokybės. Idėja, pasak floristų dažnai daugiau kainuoja nei pati gėlė. Verslas – perku gėlę ir ją perparduodu – neturi ateities, prognozuoja žinomiausias pasaulio floristas šveicaras Peteris Hessas.

Šveicaro P. Hesso mokiniams trečiadienį įteikti pirmieji tarptautiniai floristų diplomai.

Floristikos guru vadinamas P. Hessas, Pablo Picasso mokinys, prognozuoja – po kelerių metų išliks ir sėkmingai gyvuos tik tas gėlių verslas, į kurį investuotos žinios ir mokslas.

„Floristika – tai ir menas, ir verslas. Galima ir labai daug uždirbti, bet labai svarbu mokytis. Nes tai, ką darė iki šiol lietuviai, tai nebuvo floristika. Reikia labai daug mokytis, tada galima pasiekti puikių rezultatų ir sėkmingai plėtoti verslą. Mes jau išaugome, kai tik surišdavome gėles ir parduodavome“, – kalbėjo jis.

Lietuvos floristai sako pastebintys naujų tendencijų. Lietuviai labiau domisi gėlių madomis, joms išleidžia daugiau pinigų ir pageidauja originalių gėlių kompozicijų. Floristai sako siekiantys žmones išmokyti pirkti idėją.

„Žinios, pagrindai yra didžiausias turtas. Mes turime pažinti gėles, žinoti gėlių kalbą, kad galėtume padaryti dekoratyvias puokštes. Tobulėja pirkėjai, mes juos taip pat mokome“, – pastebi floristė Rita Naujalienė.

„Tas, kuris kuria puokštę, jis visuomet investuoja, duoda kai ką dovanai, nes jam svarbu rezultatas. Gal kiek sudėtingiau suvokti ir įvertinti pinigais tą kruopštų profesionalo darbą, sumokėti ne už gėlę, o už profesionalumą, už to žmogaus talentą“, – kalbėjo floristas Marijus Gvildys.

Floristo specialybės moko ne viena šalies mokymo įstaiga, taip pat organizuojami   kursai.

Tačiau ar kitąmet Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre bus organizuojamas dar vienas kursas, kurį mokytų ir žymūs pasaulio floristai, – nežinia, nes tai reikalauja didelių   investicijų.

Rūta Lankininkaitė
LTV „Panorama“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24