„Savaitėje BE PATYČIŲ" – rekordinis dalyvių skaičius

2012-03-19, 09:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kovo 19–25 dienomis 3-ią kartą vyks „Savaitė BE PATYČIŲ". Iniciatyva suvienijo daugiau nei 1 tūkst. Lietuvos ir užsienio lietuvių mokyklų bei skirtingus sektorius – nevyriausybines organizacijas, verslą, kultūrą bei politiką atstovaujančių organizacijų.

Savaitę bus diskutuojama apie patyčias ir jų prevenciją ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų gyvenime. „Savaitės BE PATYČIŲ“ metu „Vaikų linijos“ savanoriai konsultantai nemokamą emocinę pagalbą vaikams teiks visą parą.

„Savaitėje BE PATYČIŲ" dalyvaus ne tik įvairios mokyklos, jaunimo centrai, darželiai lopšeliai, bet ir labdaros fondai, psichologinės tarnybos, vaikų globos namai, bibliotekos. Taip pat pirmą kartą į akciją įsitraukė užsienio lietuvių mokyklos. Mokyklose vyks renginiai: talentų konkursas „Žvaigždės gimsta mokykloje“, fotografijos konkursai „Be patyčių", „Smile", „Draugiškiausia klasė“ , veiks „atsiprašymo paštas", teminė diena „Mokykloje saugu kaip namuose", kur būtinas atributas šlepetės, judrių žaidimų diena „Žaisti smagu-būry draugų“, „Draugiškiausio mokinio, mokytojo ir mokyklos darbuotojo“ konkursas.

„Vaikų linija" svečius pakvies į iniciatyvos atidarymo renginį-diskusiją „Pramogų pasaulis be niekinimo. Šeima be pažeminimų. Verslas be ujimo. Žiniasklaida be užgauliojimų. Politika be įžeidinėjimo. Ar įmanoma ori valstybė?”. Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) kvies prisijungti prie visą savaitę vyksiančių koncertų ir debatų patyčių tema, organizuos eisenas net 15-oje Lietuvos miestų. Lietuvos mokinių parlamentas organizuoja mokinių flashmob‘ą, kurio metu mokiniai sustos į besišypsantį veiduką ir visi kartu sušuks „Vienas su visais, visi su vienu“.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigūnai rengia ekspoziciją „Diena, savaitė, mėnuo, metai, o gal visuomet – BE PATYČIŲ“, organizuoja paskaitas, filmų aptarimus, emblemų kūrimą, mokymo įstaigose įrengs stendus „Agresijai ir smurtui sakome: NE“, „Atpažink. Išvenk. Sustabdyk“ ir pan.. Kino centre „Skalvija" vyks nemokamos filmų peržiūros, o Lietuvos teatrų vaikams ir jaunimui asociacija (ASITEŽAS) vaikus pakvies į nemokamus spektaklius.

„Vaikų linija" inicijuoja socialinę reklamą „Pikti žodžiai skaudina“, kuri bus eksponuojama septyniuose Lietuvos miestuose, Taip pat „Vaikų linijos" savanoriai bendrauja su visuomenei žinomais žmonėmis apie patyčias mūsų visuomenėje.

„Savaitė BE PATYČIŲ" yra viena iš „Vaikų linijos“ vykdomos kampanijos „BE PATYČIŲ“, vykdomos nuo 2004 metų, dalių. Projektui sukurta internetinė svetainė www.bepatyciu.lt.

www.vilnius.lt

www.lvcom.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24