Kauno savivaldybė steigia dienos centrus vaikams

2012-03-19, 05:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kauno savivaldybė įsteigė du vaikų dienos centrus, kuriuose laiką po pamokų leis ir mokysis socialinės rizikos šeimose gyvenantys mažieji.

Specialistai sako, tokie centrai padeda ir tėveliams, o svarbiausia, kad vaikai lieka augti šeimoje, o ne globos įstaigose.

Dienos centrus Vilijampolėje ir Petrašiūnuose galės lankyti apie pusšimtis vaikų, augančių socialinės rizikos šeimose, praneša „Panorama“.

„Dar nepradėjus veikti šiems centrams, jau yra surinkti prašymai, tėvelių prašymai, ir kurie jau atėjo apsižiūrėti, tai sakė, kad – darbuotojos – nenori išeiti iš čia, tai taip kad nemanau, kad bus sunku surinkti. Dirbs socialiniai darbuotojai du, du socialiniai pedagogai ir psichologas“, – sako Diana Šatienė, Kauno miesto socialinių paslaugų centro direktorė.

Į dienos centrus vaikai ateis po pamokų ir pabus iki šeštos vakaro – čia kompiuterių salės, virtuvė, poilsio, mokslo ir žaidimų kambariai, krepšinio aikštelė.  

„Kadangi mokyklose visos šalia, greta, tai eisim bendradarbiauti, klausime, kas jiems užduodama, nes paprastai jiems nieko neužduodama, daug atsilikę. Stengsimės padėti ir toj ugdymo veikoje, mokyklinėje veikloje“, – sako Raimonda Zinkevičienė, „Paramos šeimai“ vedėja.

Skaičiuojama, kad socialinės rizikos šeimų, daugelyje jų tėvai girtauja ir vartoja psichotropines medžiagas, Kaune yra apie pusė tūkstančio.   

„Šie centrai padeda išlaikyti vaiką kaip galima ilgiau šeimoje, nepaimant jo į globą. Tai ir vaiko interesus atitinka, ir šeimos, nes šiuos centruose ne tik vaikai gauna visokeriopą pagalbą, kokios reikia vaikui, bet ir šeimos, kurios turi vienokių ar kitokių problemų, gauna pagalbą, konsultacijas“, – aiškina Birutė Daugėlienė, Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja

Įsteigti vaikų dienos centrai yra pirmieji, kuriuos įsteigė ir išlaikys Kauno savivaldybė. Iki šiol socialinės rizikos šeimose augančius vaikus dienos centruose – jų yra apie dvi dešimtys – globojo tik nevyriausybinės organizacijos ir bažnyčia.

Jūratė Anilionytė
LTV „Panorama“

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24