Vyko konkursas „Kuo man graži Tėvynė Lietuva“

2012-03-19, 05:21
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Sekmadienį į Seimą rinkosi Rytų Lietuvos mokyklų auklėtiniai, Vytauto Landsbergio fondo rengiamo konkurso „Kuo man graži Tėvynė Lietuva“ dalyviai.

Seime vykusio konkurso „Kuo man graži tėvynė Lietuva“ sumanytoja ir organizatorė Vytauto Landsbergio fondo valdybos pirmininkė Gražina Landsbergienė džiaugiasi, kad konkurse dalyvavusios Rytų Lietuvos mokyklų komandos galėjo kurti ir atskleisti savo meninius sugebėjimus.

„Aš labai džiaugiuosi, kad atsiliepė daug mokyklų. Man jų aktyvumas buvo labai malonus. Vis tiek reikėjo ir kompozicijas sugalvoti, kas ne taip dažnai būna. Tai gal bus ir pamoka ateičiai, nes gal mėgins surengti ir daugiau tokių programų, kurios susijusios su tautiniais motyvais, su Lietuva“, – kalbėjo Vytauto Landsbergio fondo valdybos pirmininkė Gražina Landsbergienė.

Pasak konkurse dalyvavusių moksleivių, Lietuva jiems – gimtinė, kurios dabar įsitikinę niekada nepaliksiantys.

„Manau, kad kiekvienas iš mūsų yra labai prisirišęs prie gimtojo krašto ir dažnai nesuprantu tų žmonių, kurie išvažiuoja iš Tėvynės. Aš iš čia niekada neišvažiuosiu. Liksiu čia, gyvensiu, mokysiuos“, – tikino vienas iš konkurso dalyvių.

Konkurse dalyvavo 36 Rytų Lietuvos mokyklų komandos. Į   finalą pateko 17 Vilniaus, Ignalinos, Švenčionių, Šalčininkų, Širvintų rajonų ir Trakų miesto mokyklų komandų.

Pernai veiklos dvidešimtmetį paminėjęs Vytauto Landsbergio fondas Rytų Lietuvos lietuviškas mokyklas globoja nuo 1999-ųjų metų. Jis stengiasi formuoti pilietinės visuomenės sampratą, ugdyti ir puoselėti mokinių tautinę savimonę, gilinti žinias apie gimtojo krašto istoriją, papročius ir tradicijas.

Arnas Mazėtis
LTV naujienų tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24