Artėjant atostogų sezonui, auga konkurencija

2012-03-16, 07:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Artėjant atostogų sezonui, stiprėja konkurencija tarp kelionių agentūrų ir pigių skrydžių bendrovių.

Pastarosios iš Lietuvos kasmet atidaro vis daugiau pigių skrydžių į turistų mėgstamas vietas. Skaičiuojama, kad dėl to keliais procentais sumažėjo kelionių agentūrų klientų. Tačiau įspėjama, kad taupantieji ne visada iš tiesų sutaupo, praneša LTV naujienų tarnyba.

Kasmet Viduržemio jūros salas, pietų kurortus pasiekti vis paprasčiau. Šią vasarą už keliasdešimt litų, kaip skelbia pigių skrydžių bendrovės, bus galima nuskristi į Maljorką, Kiprą, Rodą, Kosą, Maltą.

Pigių skrydžių bendrovės taikosi į pyrago gabalą, kuris ilgus metus priklausė kelionių organizatoriams ir agentūroms.

„Rodo, Koso salos Graikijoje akimirksniu sulaukė didelio keliautojų srauto ir susidomėjimo, iš karto rado vietą tarp klientų. Tikrai stebėtinai geras skrydžių užpildymas – virš 85 proc. Tai akivaizdžiai pasiteisino“, – teigė Kauno oro uosto generalinis direktorius Ariandas Šliupas.

Pačios kelionių agentūros teigia, konkurencijos iš pigių aviakompanijų nejaučiančios. Esą jų klientai skirtingi: pigiais skrydžiais naudojasi ir savarankiškai atostogas planuojasi jaunimas, o kelionių agentūrų klientai – vyresni asmenys, kurių skaičius esą pastaraisiais metais nemažėja.

„Klientai, kurie renkasi kelionę su kelionių organizatoriumi, yra arba poros, arba šeimos, arba klientai, kurie yra vyresni nei 25 metų. Tie žmonės, kurie sunkiau susikalba užsienio kalbomis ar nori jaustis drąsiau ir niekuo nesirūpinti, renkasi kelionių agentūras“, – kalbėjo kelionių agentūros direktorius Andrius Caplevas.

Anot agentūros, kelionių paketai perkami atostogoms turistiniu sezonu, tuo metu jaunimas su pigiomis avialinijomis atostogauti pradeda dar neprasidėjus turizmo sezonui ar jam pasibaigus.

Turizmo departamentas perspėja, kad perkantieji kelionių paketus yra dėl visko apdrausti, tuo metu taupantiesiems ne visada pavyksta sutaupyti.

„Jeigu tik atsitiks koks netikėtumas, tada, kaip liaudis sako, taupus moka du kartus. Tada tau ta kelionė labai pabrangs. O iš kitos pusės, jeigu norėsi taikyti draudimus kiekvienam kelionės etapui, produktui – kelionei, viešbučiui, transportavimo priemonėms – kelionė labai pabrangs ir neaišku, kaip bus pigiau“, – tvirtina Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė.

Nepaisant to, turizmo departamentas skaičiuoja, kad kelionių agentūromis po procentą ar du pastaraisiais metais naudojasi mažiau žmonių.

Tačiau bendras turistų srautas auga – pernai vykstančių atostogauti į užsienį padaugėjo 100 tūkstančių iki 1,5 mln. gyventojų.

Kristina Garalevičiūtė, Jūratė Anilionytė
LTV naujienų tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24