Patriotiškai nusiteikusio jaunimo eitynes pakeitė dainos (FOTO)

2012-03-12, 06:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sekmadienio popietę, po patriotiškai nusiteikusio jaunimo eitynių, sostinės Vinco Kudirkos aikštėje suskambo dainos.

Nepriklausomybės aikštėje susirinko muzikantai, intelektualai, visuomenininkai. Pajudėję iš skirtingų taškų, visi jie keliavo iki Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA). Šventę vainikavo valstybės himnas – Tautinė giesmė.

Per šventę Vilniaus centre visi susirinkę buvo kviečiami šokti, klausytis muzikos. Visos šventės metu įvairios sostinės centre įsikūrusios kavinės dalyvius vaišino kava, arbata, sausainiais.

Prie V. Kudirkos aikštės dalyvius raginęs keliauti kartu žurnalistas, muzikantas Arnoldas Lukošius teigė, kad tai yra ne eisena ar paradas, o šventė.

„Šventė todėl, kad šioje gatvėje (Gedimino Prospekte, – aut. past.) yra daug pasirodymų. Čia tik vienas iš kampų, dėl to čia esu, kviesim visus žmonės. Tai yra šventė, nes nėra jokios organizacijos, aiškios kontrolės ar paaiškinimų, kur ką kam daryti“, – sakė A. Lukošius.

Pasak jo, tai yra pirmas blynas, kuris gal bus pusiau žalias ar kiek prisvilęs, bet jis besitikintis, kad požiūris į rezultatą parodys, kad lietuviai daro šventes visai liaudžiai.

„Mano pozicija, kodėl aš čia prisidėjau, yra pabandyti padaryti šitą šventę visiems normaliems žmonėms, nes ji visąlaik buvo uzurpuota kažkokios grupės žmonių. Neturiu nieko prieš tautinį jaunimą, bet jie nėra vieninteliai, kurie čia gali eiti. Tai nėra politikai ir keli nacionalistiškai nusiteikę žmonės“, – dėstė A. Lukošius.

Tuo metu Žmogaus teisių stebėjimo instituto direktorius Henrikas Mickevičius, taip pat dalyvavęs šventėje, teigė, kad šventės pradžia puiki – žmonės renkasi, geria arbatą, klausosi muzikos.

„Mes jokiu būdu nenorėtume atkartoti, kas čia buvo 13 val., visa idėja – nedaryti taip, kaip yra daroma jų. Ta akcija, kuri buvo 13 val., tai be jokios abejonės buvo politinė, reikia žiūrėti į jos turinį. Jos pagrindinė esmė atsispindi dviejuose šūkiuose – „Šiandien gatvėje – rytoj Seime“, kitas – „1926“, kai buvo panaikinta parlamentinė respublika ir prie valdžios atėjo autoritaras. Tie žmonės turi akivaizdžiai politinių tikslų“, – nuomonę apie patriotiškai nusiteikusio jaunimo eitynes išsakė H. Mickevičius. 

Vytenis Radžiūnas
www.lrt.lt

Vytenio Radžiūno (lrt.lt) nuotr.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24