Apgailestauja, kad Kovo 11-ąją „bandoma paversti nesantaikos židiniu“

2012-03-11, 13:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Premjeras pabrėžia, kad teise turėti įsitikinimus ir juos laisvai reikšti negalima naudotis nusikalstamais tikslais.

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) gavo Premjero kreipimąsi, kuriame Vyriausybės vadovas pareiškė paramą URK vasario 24 dieną priimtam pareiškimui dėl Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos paminėjimo.

Savo laiške Andrius Kubilius išreiškė apgailestavimą dėl to, jog Kovo 11-ąją – svarbią mūsų valstybės šventę – „bandoma paversti nesantaikos ir įtampos visuomenėje židiniu“, bei pažymėjo, jog „konstitucine teise turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti negalima naudotis nusikalstamais tikslais: kurstyti tautinę, rasinę, religinę ar socialinę neapykantą, prievartą bei diskriminaciją“.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pareiškimas dėl Nepriklausomybės atkūrimo dienos paminėjimo 2012 m. kovo 11 d. buvo priimtas bendru visų komiteto narių sutarimu reaguojant į radikalių visuomenės jėgų rengiamas demonstracijas minint esmines Lietuvos Nepriklausomybei datas – Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją.

Jame komitetas kviečia Lietuvos žmones minint Nepriklausomybės atkūrimo 22-ąsias metines „aiškiai parodyti, kad atkurta nepriklausomybė ir laisvė yra tos vertybės, kurios jungia, o ne skaldo visuomenę, išlaikyti pagarbos vienas kitam, pasitikėjimo ir atvirumo dvasią, stiprinti visuomenės vienybę“.

URK taip pat „ragina politines partijas, nevyriausybines organizacijas, valstybines institucijas, aktyvius pilietinės visuomenės atstovus ir visus Lietuvos žmones vienyti pastangas stiprinant mūsų valstybę, kuriant demokratinio patriotizmo ir politinio sąmoningumo principais paremtą pilietinę visuomenę, užtikrinančią lygias teises ir galimybes visiems ir netoleruojančią ekstremizmo ir radikalizmo proveržių prieš kitaminčius ar kitataučius jos narius“.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24