Popietė „Puoselėkime lietuviškas tradicijas“ (FOTO)

2012-02-24, 13:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vasario 16-osios - Lietuvos Valstybės atkūrimo proga Vilniaus rajono Zujūnų vidurinėje mokykloje buvo organizuota popietė „Puoselėkime lietuviškas tradicijas“. Popietę organizavo muzikos bei lietuvių kalbos mokytojos.

Klasių vadovams ir mokiniams buvo skirtas namų darbas – paruošti tradicinį lietuvišką patiekalą. Bibliotekoje šiai progai paminėti surengta parodėlė.

Į renginį susirinko visi mokyklos darbuotojai ir mokiniai. Iškilmingoji dalis prasidėjo himno giedojimu. Vyresniųjų klasių mokiniai deklamavo B. Brazdžionio eilėraščius, nuskambėjo daina pagal Justino Marcinkevičiaus žodžius „Vienas žodis“.

Po iškilmingosios dalies prasidėjo linksmybės. Popietės dalyviai turėjo atlikti daug užduočių. Su namų darbu visos klasės susidorojo puikiai. Stalai buvo padengti nuostabiai: lietuviški naminiai sūriai, medus, blynai, cepelinai, lašiniai, žemaitiškas kastinys, bulvės su lupenomis, naminė duona, saldūs gardumynai bei gėrimai. Kiekviena klasė turėjo originaliai pristatyti savo patiekalą. Buvo smagu paklausyti ar net sužinoti sudominusį receptą. Rimta komisija turėjo įvertinti jaunųjų kulinarų sugebėjimus. Skaniai pasivaišinus, reikėjo atsipūsti.

Vaikai sekė lietuvių liaudies pasakas, patarinėjo, kaip geriau gyventi, kai pataria lietuvių liaudies patarlės, liaudiški posakiai, ką reiškia senovėje sukurtos mįslės. Pradinių klasių mokiniai suvaidino sakmę „Kodėl saulė šviečia dieną, o mėnulis naktį“. Daug patarimų, liaudiškų pašmaikštavimų išgirdome mokinių pasirodymuose. Muzikinėje popietės dalyje skambėjo liaudiškos dainos, 8 klasės mokinė Anna Gigilevič padainavo vieną dainą aukštaitiškai. Mokiniai grojo dūdelėmis, visi šventės dalyviai šoko, žaidė lietuvių liaudies žaidimus.

Popietė buvo nuotaikinga ir linksma, kurios metu taip pat buvo įteiktos nominacijos: „Gardžiausią lietuvišką patiekalą“ pagamino 5-6 klasės mokiniai, „Skambiausią lietuvių liaudies dainą“ padainavo pradinukai, o „Smagiausio šokio“ nominaciją gavo devintokai, sušokę „Polką su ragučiais“. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais už aktyvų dalyvavimą. Iš šventės išėjome pakilios nuotaikos, pilni gerų emocijų ir neišdildomų įspūdžių. Tikimės, kad toks liaudiškas renginys mūsų mokykloje taps tradicija.

Rita Rutulienė
Vilniaus r. Zujūnų vidurinės mokyklos
vyresnioji muzikos mokytoja

www.vilniaus-r.lt

www.lvcom.lt


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24