Spausdinti šį puslapį

Per šalčius auga maisto į namus užsakymai

2012-02-07, 08:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gal jūsų ir nedžiugina šalčiai, tačiau maistą į namus vežiojančiomis bendrovėms jie – tikras džiaugsmas.

Kai kurie verslininkai skaičiuoja, kad šį savaitgalį nosių į auką kišti nenorėjusiems klientams jie vežė maždaug penktadaliu daugiau maisto nei įprastai. O ir apskritai, maisto į namus paslauga Lietuvoje – vis populiaresnė.

Kaip praneša „Panorama“, iš kavinių itin populiaru užsisakyti dienos pietus, mat daugelis darbuotojų per pertrauką nespėja išeiti pavalgyti.

Maisto pristatymo kainos klientų esą neatbaido – užsisakius keliems bendradarbiams, maistas atvežamas nemokamai arba vos už kelis litus. Mažesnių restoranų vadovai sako, jiems maisto į namus paslauga itin apsimoka – esą pietų metu norintieji pavalgyti ir netilptų.

Kai kurių verslininkų teigimu, išvežamas maistas sudaro maždaug ketvirtadalį visos jų apyvartos. Tiesa, šalčiai ne tik didina klientų ratą, bet ir pareikalavo investicijų – kai kurios įmonės sako pirkusios specialius krepšius, kuriuose maistas neatšąla.

Verslininkai taip pat pastebi, kad sparčiai populiarėja ir papildomos paslaugos: iš restoranų, pavyzdžiui, gimtadienio šventei, užsakoma ne tik maisto, bet ir staltiesių bei lėkščių.

Jūratė Anilionytė
LTV „Panorama“

www.lvcom.lt

Komentuoti