Spausdinti šį puslapį

Sartų lenktynės vyks kaip numatyta

2012-02-02, 07:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Tradicinių Sartų žirgų lenktynių organizatoriai šalčio nepabūgo – varžybos vyks, kaip ir numatyta, šį šeštadienį.

„Nusprendė [organizacinis komitetas] varžybų nenukelti, nežinau, ką darys kai kurių žirgų savininkai, bet nebus tarptautinio važiavimo tikrai, nes latviai pasakė – jeigu bus žemiau nei 16 laipsnių – jie nevažiuos, estai irgi, rusai jau anksčiau pasakė kažką panašaus.

Žodžiu, bus labai keistos varžybos, nes neatsižvelgiama į savininkų nuomonę ir nežinau, kas iš vietinių dar norės [dalyvauti], nes nėra draudimų tokiems atvejams ir nežinau, ar draus tokiais atvejais“, – lrt.lt komentavo Lietuvos Ristūnų sporto asociacijos prezidentas Arūnas Degutis.

Pasak pašnekovo, dėl varžybų spręs kiekvienas žirgų savininkas atskirai. Esą nėra numatyta kas bus, jeigu dėl pagrįstų  priežasčių nesusirinks dalyviai ir pats renginys gali „pakibti“ ore, mat nebus ką kaltinti.

Tuo metu ilgametis lenktynių dalyvis, vienas iš organizatorių Stasys Svetlauskas antradienį lrt.lt teigė, kad atkelti Sartų lenktynes būtų didelė klaida, mat būtent vasario 4-ąją žmonės visada suplanuoja vykti į Sartų lenktynes, jų pažiūrėti atvažiuoja ir svečiai iš užsienio.

Ristūnų lenktynės rengiamos nuo 1905-ųjų. Jos laikomos populiariausiu žiemos renginiu Lietuvoje. Anksčiau vykdytos ant Sartų ežero ledo, o beveik dešimtmetį vyksta Dusetų hipodrome ir sutraukia dešimtis tūkstančių žiūrovų.

Dusetose turėtų varžytis 90 greičiausių ristūnų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos. Viena iš šių metų naujovių Sartuose turėtų būti šunų kinkinių lenktynės. Per 104-erius metus dėl šalčio varžybos niekada nebuvo atidėtos – taip pasielgta tik 2008 m., kada buvo šilta ir nebuvo sniego.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prognozėmis, šeštadienio naktį termometro stulpelis turėtų nukristi iki 27 laipsnių šalčio, dieną turėtų būti 19 laipsnių šalčio.

Vytenis Radžiūnas
www.lrt.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti