Aptarta 2022 m. gaisrų situacija Šalčininkų rajone

2023-06-05, 16:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Aptarta 2022 m. gaisrų situacija Šalčininkų rajone salcininkai.lt nuotr.

Šiandien Šalčininkų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pakvietė į susitikimą apie gaisrų situaciją ir prevenciją Šalčininkų rajone. Apžvalgą pristatė viršininkas Vitalijus Kapusta. Susitikime dalyvavo Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, vicemerai Josif Rybak ir Valdemar Sliževski, savivaldybės administracijos direktorius Gžegož Jurgo, rajono seniūnai, įmonių ir įstaigų vadovai, skyrių vedėjai.

Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Vitalijus Kapusta pristatymą pradėjo informuodamas, kad 2022 m. rajone kilo 189 gaisrai, jų metu nežuvo nė vienas žmogus, tačiau 4 gyventojai patyrė traumas. Pernai Šalčininkų ugniagesiai gelbėtojai atliko 172 gelbėjimo darbus: teikė pagalbą gyventojams buityje, teikė techninę pagalbą šalindami nuo sniego ar vėjo nugriuvusius medžius arba šakas, traukdami įklimpusius automobiliu, o taip pat nuolat teikdami pagalbą greitosios medicinos pagalbai, policijai ir kitoms tarnyboms.

54 proc. gaisrų 2022 m. kilo atvirose teritorijose, 16 proc. – gyvenamuosiuose pastatuose, taip pat buvo gesinami užsidegę automobiliai. Pagal gaisrų kilimo priežastis dominuoja pašalinis ugnies šaltinis (65 proc.), dėl neteisingo krosnių ir dūmtraukių eksploatavimo kilo 16 proc. gaisrų, dėl elektros įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimo – 9 proc., dėl padegimų įvyko 5 proc. gaisrų. Dažniausiai gaisrai kilo miesteliuose ir kaimo teritorijoje – 80 proc.

Kaip labai pasiteisinusią gaisrų prevencijos priemonę viršininkas Vitalijus Kapusta įvardijo autonominių dūmų detektorių įrengimą gyventojų būstuose. Pavyzdžiui, š. m. kovo pabaigoje suveikusio įrenginio dėka kilus gaisgui Negibėnų kaime moteriai pavyko išsigelbėti. Per pastaruosius keletą metų Šalčininkų rajono savivaldybė įsigijo ir ugniagesiams gelbėtojams perdavė gyventojų būstuose įrengti apie 2000 dūmų detektorių. Tačiau V. Kapusta apgailestavo, kad ne visada patys gyventojai pasirūpina savo saugumu ir nekeičia detektorių baterijų.

„Esame dėkingi Šalčininkų rajono savivaldybei už bendradarbiavimą ir rūpinimąsi žmonių gerove. Savivaldybės lėšomis taip pat įsigyta kaminų valymo įrangą, todėl kreipiuosi į seniūnus pagalvoti, ar nereikėtų tam tikriems senyvo amžiaus arba rizikos grupės žmonėms išvalyti kaminus. Tai tikrai padės išvengti bėdos. Pagal galimybes tikrai stengsimės padėti“, – kalbėjo V. Kapusta.

2022 m. Šalčininkų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba organizavo gaisrų prevencijos akcijas „Saugūs namai“, „Padėk artimui“, „Būk budrus – išvenk gaisro“, Šalčininkų lopšelyje – darželyje „Vyturėlis įgyvendinta akcija „Saugios Kalėdos“, prie Šalčininkų miesto tvenkinio - „Saugi vasara“ ir „Būk saugus mokiny“. Šalčininkų rajono mokyklose ir gimnazijose pravestas informacinių stendų konkursas su prizais „Esu saugus, nes žinau...“.

Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič dėkojo viršininkui V. Kapustai ir visai Šalčininkų priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai už gerą darbą ir deklaravo bendradarbiavimo ryšių palaikymą.

www.salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24