Spausdinti šį puslapį

Kalėdinės eglutės įžiebtos Lavoriškėse, Rastinėnuose, Sužionyse, Nemėžyje ir Skaidiškėse

2022-12-08, 15:35
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Kalėdinės eglutės įžiebtos Lavoriškėse, Rastinėnuose, Sužionyse, Nemėžyje ir Skaidiškėse vrsa.lt nuotr.

Kalėdinių eglučių įžiebimo maratonas Vilniaus rajone jau prasidėjo. Vakar Kalėdinė dvasia, šventinis džiaugsmas ir smagi nuotaika vyravo įžiebiant Kalėdines eglutes Rastinėnuose, Sužionyse, Nemėžyje ir Skaidiškėse.

Pirmoji Kalėdinė žaliaskarė Vilniaus rajone sužibo Šumske. Sekmadienį Šumsko miestelio gyventojai ir svečiai buvo pakviesti kartu uždegti lemputes ant šventinės eglutės ir susitikti su Kalėdų Seneliu.

Antroji eglutė Vilniaus rajone suspindėjo Lavoriškėse. Gruodžio 6 d. Lavoriškėse vyko tradicinis eglutės įžiebimas ir „Mikołajki“ su Kalėdų Seneliu. Gausiai surinkusius mažuosius ir vyresnius gyventojus sveikino Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) atstovaujantis Lietuvos Respublikos Seimo narys Česlav Olševski, Lietuvos lenkų sąjungos pirmininko pavaduotojas Valdemar Urban, Lavoriškių seniūnas Mark Pilat.

Mažieji Lavoriškių seniūnijos gyventojai smagiai leido laiką su atvykusiu Kalėdų Seneliu ir milžinišku lokiu.

Gruodžio 7 d. šventinis renginys vyko Rastinėnuose. Su Kalėdų Seneliu susitikti atvyko Rastinėnų ir aplinkinių gyvenviečių vaikai. Vaikų laukė žaidimai, šokiai ir kitos pramogos. Kartu su bendruomene šventėje dalyvavo ir Lietuvos lenkų sąjungos pirmininko pavaduotojas Valdemar Urban.

Į smagų, kupiną Kalėdų dvasios, renginį gruodžio 7 d. buvo pakviesti ir Sužionių seniūnijos gyventojai. Visus susirinkusius sveikino Sužionių seniūnas Tadeuš Aliancevič. Taip pat dalyvavo Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys Stanislav Adamaitis, seniūnaičiai ir kt. Visų laukiamas Kalėdų Senelis atvykęs keturračiu vaikams įteikė saldžių dovanėlių, kurias finansavo Lietuvos lenkų sąjunga. Suaugusieji buvo pakviesti sušilti pasivaišinant karšta arbata ir paruoštais saldumynais. Puikiomis dainomis visus džiugino folklorinis ansamblis „Sużanianka“, Karolina Roslevska ir Robert Klimaševski.

Šventinis šurmulys, vaikų juokas, smagūs žaidimai ir visų surinkusių puiki nuotaika užtikrinta Nemėžio eglutės įžiebimo renginyje. Pasveikinti Nemėžio bendruomenę su artėjančiomis gražiausiomis metų šventėmis atvyko Seimo narys Česlav Olševski, Lietuvos lenkų sąjungos pirmininko pavaduotojas Valdemar Urban, Nemėžio seniūnė Lilija Grigorovič.

Vaikai deklamavo eilėraščius ir dainavo daineles atvykusiam Kalėdų Seneliui su Sniegule. Visi gyventojai taip pat buvo kviečiami pasivaišinti paruoštomis vaišėmis ir smagiai praleisti laiką belaukiant didžiųjų metų švenčių.

Į nepakartojamos šventinės nuotaikos sūkurį buvo įtraukti Skaidiškių gyventojai. Visus atvykusius pasitiko Kalėdų Senelis. Skaidiškių bendruomenę sveikino į šventę atvykęs Seimo narys Česlav Olševski.

Nemėžio seniūnija taip pat papuošė eglutę Daržininkų kaime.

Renginius organizuoja Lietuvos lenkų sąjunga, Vilniaus rajono savivaldybė, seniūnijos ir kultūros centrai.

Rytoj, gruodžio 9 d., Eglučių įžiebimo šventės vyks Paberžėje, Maišiagaloje, Dūkštose ir Nemenčinėje.

Kviečiame peržiūrėti nuotraukų galeriją, kurioje užfiksuotos šventinės akimirkos!

www.vrsa.lt

Komentuoti