Spalvota derliaus šventė Medininkuose

2022-09-20, 09:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Spalvota derliaus šventė Medininkuose vrsa.lt nuotr.

Rugsėjo 18 d. Medininkuose vyko spalvinga ir tradicinė derliaus šventė.

Derliaus šventė prasidėjo šv. Mišiomis Švč. Trejybės ir Šv. Kazimiero bažnyčioje, kurių metu susirinkusieji dėkojo Dievui už šių metų derlių ir ūkininkams už jų sunkų darbą. Padėkoję Aukščiausiajam, tikintieji atnešė prie altoriaus dailius krepšelius su vaisiais ir daržovėmis, įmantrius vainikus iš javų ir rudeninių gėlių.

Po šv. Mišių Medininkų gyventojai ir atvykę svečiai buvo pakviesti smagiai praleisti laiką meninėje šventės dalyje. Organizatoriai paruošė turiningą programą ir daug pramogų. Akį traukė spalvingi kiemeliai ir rudens dekoracijos. Gerą nuotaiką užtikrino nuostabūs pasirodymai, o vaikams – pramogos ir veidų dažymas.

Visus susirinkusius į nuostabią rudens šventę pasveikino Medininkų seniūnė Renata Bogdanovič.

„Šventasis brolis Albertas yra pasakęs – reikia būti geram kaip duona, kuri guli ant stalo. Kiekvienas gali paimti duonos gabaliuką. Todėl šiandien dalykimės šių metų derliaus duona, kuria nepamirškime visus metus dalytis ir su tais, kuriems jos labiausiai reikia. Būkime solidarūs ir visada padėkime vienas kitam. Tegul šiandienos duona sujungia“, – sakė seniūnė R. Bogdanovič ir padėkojo visiems organizatoriams už gražiai įrengus kiemelius bei palinkėjo, kad ant stalo niekada nepritrūktų duonos „Gerbime duoną ir gerbkime tuos, kurie ją mums duoda“, – pridūrė R. Bogdanovič.

Svarbiausią derliaus šventės simbolį – duonos kepalą, kupiną žemdirbio darbo ir rūpesčio, jo rankų šilumos ir meilės gimtajai žemei, pašventino parapijos klebonas Józef Makarczyk. Į šventę atvykusi Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst kartu su Medininkų seniūne Renata Bogdanovič pašventinta šių metų duona pasidalijo su visais atvykusiais svečiais.

Šventės metu tradiciškai buvo pasveikinti ir pagerbti ūkininkai – jiems įteikti Vilniaus rajono merės Marijos Rekst padėkos raštai ir dovanelės. Taip pat padėkota įrengtų spalvingų rudens kiemelių šeimininkams.

Renginio dalyvių laukė svetingi kiemeliai, kuriuose paragauti įvairiausių rudens gėrybių siūlė vietinės šeimininkės. Atvykę svečiai galėjo paragauti ir lauko virtuvės patiekalų.

Neliko pamiršti ir jauniausi Medininkų seniūnijos gyventojai. Organizatoriai vaikams paruošė daug pramogų – šokinėjimas ant spalvoto batuto bei piešimas ant veido.

Šventėje kartu su bendruomene dalyvavo atvykę svečiai: Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai atstovaujantis Lietuvos Respublikos Seimo narys Česlav Olševski, Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst, Rudaminos daugiafunkcinio kultūros centro direktorė Violeta Cereška, Medininkų Švč. Trejybės ir šv. Kazimiero parapijos Klebonas Józef Makarczyk, Pranciškonų ordino atstovas Lietuvoje br. dr. Marek Adam Dettlaff , Vilniaus Gedimino technikos universiteto atstovai.

Renginyje dalyvavęs Seimo narys Česlav Olševski pasveikino visus susirinkusius. „Labai džiaugiuosi, kad šiandien galiu su Jumis dalyvauti tokioje gražioje šventėje. Šiandien švenčiame ne tik derliaus šventę, šiais metais taip pat švenčiame Medininkų Švč. Trejybės ir šv. Kazimiero bažnyčios pamatų pašventinimo 100-ąjį jubiliejų. Medininkai turi daug gražių vietų, o šios gyvenvietės istorija yra labai svarbi šalies istorijoje“, – sakė Seimo narys.

Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst pasidžiaugė surengta nuostabia švente. „Derliaus šventė Vilniaus rajone tai labai graži tradicija. Mūsų proseneliai ir seneliai visada šventė Derliaus šventę. Švęsti – reiškia dėkoti Dievui ir žmonėms, ką šiandien ir padarėme per šv. Mišias“, – tarė merė Marija Rekst ir padėkojo Medininkų seniūnijos ūkininkams už triūsą, organizatoriams už gražią šventę ir visiems gyventojams už kruopštų darbą ne tik savo šeimų, bet ir visos seniūnijos labui.

Šventės metu netrūko nuostabių pasirodymų. Puikią koncertinę programą užtikrino Rudaminos daugiafunkciniame kultūros centre veikiantis dainų ir šokių ansamblis „Rudomianka“, akordeono orkestras „Ad libitum“, vokaliniai ansambliai „Przyjaciele“ ir „Przyjaciółki“.

Derliaus šventės Medininkuose organizatoriai: Lietuvos lenkų sąjunga, Vilniaus rajono savivaldybė, Medininkų seniūnija ir Rudaminos daugiafunkcinio kultūros centras.

www.vrsa.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24