Spausdinti šį puslapį

Planuojate kurti elektroninę parduotuvę? Ką svarbu žinoti?

2022-08-01, 15:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Susikurkite ne tik tinkamą pavadinimą, bet ir logotipą Susikurkite ne tik tinkamą pavadinimą, bet ir logotipą Asociatyvi Pexels.com nuotrauka

Ar visada galvojote apie verslo internete pradžią, bet vis nedrįstate žengti pirmojo žingsnio? Jus tokie ne vieni – daugeliui, internetinę parduotuvę pradedančių kurti žmonių, kyla gausybė klausimų ir abejonių. Tiesa, ir pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti šiek tiek bauginančiai, tačiau, kaip ir bet kur kitur, tereikia žengti tą pirmą žingsnį ir toliau judėti į priekį bus daug drąsiau. Kad pirmasis žingsnis būtų šiek tiek lengvesnis, pateiksime kelis patarimus, padėsiančius sukurti savo verslą.

Asociatyvi Pexels.com nuotrauka

Svarbu atrasti tinkamą nišą

Viena iš daugelio priežasčių, dėl kurių 5 iš 9 žmonių meta darbą, yra suvokimas, kad jiems neįdomu tai, ką jie darė kasdien daugelį metų. Tad verslas gali tapti nauju įkvėpimu siekti įdomesnių patyrimų ir labiau jaudinančių emocijų, be to verslas leidžia jums patiems spręsti savo likimą ir planuotis laiką kaip norite.

Svarstant internetinės parduotuvės koncepciją, galite sutelkti dėmesį į problemą, kurią norėtumėte išspręst, sugalvoti unikalią idėją arba pasinaudoti jau esama ir ją patobulinti, kad ši būtų geresnė, patrauklesnė vartotojui. Taip pat svarbu užtikrinti, kad jūsų niša būtų perspektyvi ilguoju laikotarpiu. Patartina atlikti rinkos analizę – tai leis sužinoti parduodamų produktų problemas, o klientų pažinimas padeda pasiekti didesnę sėkmę.

1. Produkto testavimas

Kad gautumėte didesnį pelną, visuomet apsimoka jūsų pasirinktą daiktą pirkti didesniais kiekiais, kad tiekėjas suteiktų tam tikro dydžio nuolaidą. Tačiau pradžioje geriausią, kad išsirinkę tam tikrą produktą, prieš pateikdami rinkai, kurį laiką jį išbandytumėte patys ir duotumėte pažįstamiems ar draugams padaryti tą patį – šie galės pateikti nuoširdžią ir išsamią nuomonę apie prekę. Įvertinę atsiliepimus, lengviau nuspręsite ar verta produktą paleisti į rinką didesnei auditorijai.

2. Sandėliavimas

Tad jeigu nusprendėte įsigyti daiktą didesniais kiekiais, tenka susidurti su sandėliavimo problema. Dažnai verslas prasideda namuose, tačiau laikui bėgant ir parduotuvei plečiantis, to jau gali nepakakti – tad, galvodami apie ateitį, jau nuo pradžių ieškokite geriausių patalpų pasiūlymų.

3. Siuntimas

Svarbu ne tik geras ir kokybiškas daiktas, bet ir jo pakuotės išvaizda, tai itin svarbu suteikiant unikalų identitetą, leidžiantį produktui išsiskirti iš konkurentų. Be to, būtina pasirūpinti saugiu prekės siuntimu, tad kokybiškos pakavimo medžiagos užtikrins, kad daiktas pasiektų klientą nesugadintas, taip užsitikrinsite dar geresnius atsiliepimus.

Kokybiškos produktų nuotraukos

Nuotraukos yra daug pratrauklesnės už rašytinę informaciją, tad produktų fotografijos svarba elektroninėje prekyboje yra didžiulė: pirkėjai, apsipirkdami internetu, neturi galimybės pamatyti prekės, tačiau nuotraukos yra puikus šaltinis suteikti pirkėjams aiškų vaizdą apie tai, ko tikėtis gavus prekę. Be to, estetiška ir aukštos kokybės nuotrauka sukuria gerą pirmąjį įspūdį apie jūsų prekės ženklą – jūs įkvepiate klientams pasitikėjimą ir norą pirkti iš jūsų elektroninės parduotuvės.

Susikurkite ne tik tinkamą pavadinimą, bet ir logotipą

Kuomet svarstote visus verslo sėkmės veiksnius, logotipo kūrimas gali atrodyti ne prioritetinis darbas, tačiau geras logotipas, kartu su aukštos kokybės produktais ir teigiamais atsiliepimais, yra neatsiejama sėkmingo jūsų prekės ženklo dalis. Taigi, kodėl logotipas yra svarbus?

1. Patraukia dėmesį

Šiuo metu įmonės turi maždaug 2 sekundes, kad įtikintų potencialius klientus, jog jų produktai verti dėmesio. Svarbu įvertinti ar logotipas gali greitai šokiruoti, pritraukti dėmesį ir įdomiai perteikti pagrindines elektroninės parduotuvės vertybes. Šis trumpas dėmesio sutelkimo laikas, gali būti jums lemtingas, pritraukiant vartotoją.

2. Sudaro stiprų pirmąjį įspūdį

Logotipas yra pirmasis įmonės prisistatymas vartotojams. Jei šis sukurtas tinkamai, gali sudominti visuomenę ir pakviesti ją daugiau sužinoti apie įmonę. Jūsų sukurtas logotipas nuo pat pradžių pristato įmonę kaip autoritetą tam tikroje srityje.

3. Tai jūsų prekės ženklo identiteto pagrindas

Logotipo dizainas yra ne tik įmonės prekės ženklo dalis, bet ir viso pasakojimo, kuriuo grindžiamas prekės ženklas, pagrindas. Laikui bėgant elementai iš logotipo persikels į visą jūsų prekės ženklo atributiką – ant pakavimo medžiagų, firminių blankų, vizitinių kortelių ir t. t.

4. Įsimintinumas

Idealiu atveju norite, kad žmonės, pamatę jūsų logotipą, iš karto susietų jį su prisiminimais apie tai, kuo užsiima jūsų parduotuvė, o dar svarbiau – kokią emociją tai nešą.

5. Atskiria jus nuo konkurentų

Išdrįskite būti kitokie naudodami savo logotipą, nes jūsų logotipas vartotojams nurodo, kodėl esate unikalūs.

Jeigu turite gerą fantaziją ir kūrybos pojūtį – galite logotipą susikurti ir patys. Egzistuoja nemažai kompiuterinių platfotmų, kurios tai leis padaryti lengvai ir nemokamai arba su itin nedideliu biudžetu.

Susidarykite verslo planą

Daugelis įmonių pradeda ir sėkmingai veikia be jo, tačiau tyrimai parodė, kad verslo planavimas 30 proc. padidina augimą, o 71 proc. sparčiai augančių įmonių turi verslo planą. Jis svarbus, nes leidžia jums, kaip verslo savininkui, sudaryti biudžetą, nustatyti pardavimo tikslus ir dokumentuoti rinkodaros ir pardavimo strategijas.

Klientų pritraukimas

Visi žinome, kaip svarbu kuo didesnis klientų skaičius internetinės parduotuvės sėkmei, tačiau ne visi žinome, kaip sėkmingai juos pritraukti. Priklausomai nuo tam skiriamų finansų, turite nemažai įrankių, kuriais galite pasinaudoti.

1. Socialinė žiniasklaida

Šiuo metu tai yra vienas geriausių būdų reklamuoti produktus ir pritraukti klientus į internetinę parduotuvę. Sėkmės socialinėje žiniasklaidoje raktas – kurti kokybišką ir įdomų turinį, kuris sekėjus paverčia klientais.

2. Paieškos sistemos optimizavimas (SEO)

Kuo aukščiau būsite rodomi atitinkamų paieškos žodžių rezultatuose, tuo daugiau srauto galėsite nukreipti į savo internetinę parduotuvę, rašoma reklaminikame pranešime spaudai. Pavyzdžiui, jei prekiaujate naminių gyvūnėlių reikmenimis, galbūt norėsite užimti aukštas pozicijas pagal tokius terminus kaip „spalvinga šunų apykaklė“ arba „kokybiškas pašaras šunims“.

Egzistuoja dar begalės būdų kaip paskatinti klientą pirkti, o apie tai daugiau galite paskaityti paspaudę ant nuorodos.

Taigi, internetinės parduotuvės kūrimas gali atrodyti sunkus ir daug kantrybės reikalaujantis procesas, kas iš dalies ir yra tiesa, tačiau savo verslo plėtojimas taip pat yra džiuginantis, įdomus ir nemonotoniškas procesas, padėsiantis labiau džiaugtis gyvenimu ir uždirbti daugiau.

Reklama

Komentuoti