Tradicija gerti užplikytą kavą užleidžia savo pozicijas

2012-01-05, 17:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Besikeičiant kartoms tradicija gerti karštu vandeniu užplikytą kavą nyksta. Apie kavos vartojimo ypatumus pasakoja kava ir kavos aparatais prekiaujančios įmonės vadovas Aurimas Vainauskas.

„Vis daugiau Lietuvoje įsikūrusių įmonių užsisako kavos aparatus. Nuo besikeičiančių tendencijų neatsilieka ir individualūs vartotojai. Pastebime, kad kavos aparatus užsisako jaunos šeimos ir įmonės, kurių kolektyvas jaunas“, - teigia A. Vainauskas.

Jaunimas yra linkęs daugiau keliauti bei susipažinti su kitomis šalimis bei jų kultūromis. Iš kelionių visi grįžta su naujomis idėjomis bei perima kitų šalių tradicijas.

„Vakarų šalyse žmonės geria kavos aparatu arba specialiai kavai virti pritaikytais virduliukais ruoštą kavą. Taigi nieko nuostabaus, kad vakariečiai stebisi išvydę mums įprastą kavos paruošimo būdą – maltas pupeles tiesiog užplikant vandeniu“,- įspūdžius iš savo kelionių pasakoja „Kavos draugas“ įmonės vadovas.

Kavos paruošimas – labai subtilus procesas. Tam, kad maksimaliai atsiskleistų kavos savybės, reikia ne tik tinkamos temperatūros vandens, bet ir tinkamo slėgio, ypač svarbi proceso dalis – filtravimas. Kiekvienas kavos puodelis turi savo istoriją.

„Su kiekvienu klientu stengiamės pabendrauti ir išsiaiškinti, kas paskatino pirkti kavos aparatą. Iš įmonių kolektyvų neretai tenka išgirsti, kad paruoštą aparatu kavą maloniau pasiūlyti savo klientams, partneriams ir kitiems lankytojams. Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, jog tai mažmožis, tačiau iš tiesų – reikšminga įvaizdžio dalis“,- teigia A. Vainauskas.

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24