Edvard Tiškevič: Turgeliai – mano mažoji Tėvynė

2021-02-13, 14:30
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Turgelių seniūnijos seniūnas Edvard  Tiškevič Turgelių seniūnijos seniūnas Edvard Tiškevič

Pokalbis su naujuoju Turgelių seniūnijos seniūnu Edvardu Tiškevičiumi.

 – Su kokia gyvenimiška ir profesine patirtimi atėjote dirbti į seniūniją?

– Turgeliai – mano mažoji Tėvynė. Čia gyvenu nuo vaikystės, mokiausi vietos mokykloje. Baigęs ją įgijau energetiko išsilavinimą studijuodamas iš pradžių Vilniaus kolegijoje, vėliau – Aleksandro Stulginskio universitete Kaune. Energetikos bendrovėse nuėjau kelią nuo inžinieriaus iki gamybos skyriaus viršininko. Su pasididžiavimu galiu pasakyti, kad dirbau dideliuose ir rimtuose objektuose. Paskelbus konkursą Turgelių seniūnijos seniūno pareigoms nutariau išbandyti savo jėgas. Turgeliai – mano namai, čia su žmona auklėjame tris vaikus. Jaučiau, kad galiu būti naudingas savo gimtajai seniūnijai, kur kiekvienas mane pažįsta ir aš pažįstu kiekvieną, todėl nesibaiminau dėl to, kaip žmonės mane priims ir ką seniūnijoje reikia daryti.

– Ar praėjus pusmečiui nuo darbo pradžios pasikeitė požiūris į kai kurias seniūnijos problemas?

– Kalbant apie požiūrį, ilgametis darbas privačiame versle išmokė mane ūkiškai žvelgti į visus kasdienius darbus. Per viešuosius pirkimus pavyko nupirkti seniūnijai reikalingą komunalinę techniką, kuri tarnauja seniūnijai ir jos gyventojams. Šiuo metu savo jėgomis remontuojame seniūnijos patalpas, pakeitėme gatvės apšvietimą prie Turgelių bažnyčios. Itin svarbu buvo įrengti gatvių apšvietimą Barkuškių kaime. Kadangi pagal profesiją esu energetikas, ypatingą dėmesį skiriu gatvių apšvietimui kaimuose. Raginu taip pat žmones tvarkytis prie savo namų, kad mūsų kaimai džiugintų akį.

– Kaip susitvarkėte su neseniai praūžusių pūgų padariniais?

– Seniūnijoje yra 140 kilometrų kelių, nuo jų reikia valyti sniegą. Šalinant neseniai praūžusių pūgų padarinius teko dirbti nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Pirmosiomis dienomis man padėjo vienas seniūnijos ūkininkų, kuris valė sniegą savo traktoriumi, vėliau papildoma technika į seniūniją atkeliavo iš Šalčininkų. Kiekvieną dieną savo automobiliu išvažiuodavau patikrinti, kaip išvalyti keliai. Su praėjusios pūgos padariniais susitvarkėme gerai. Sinoptikai skelbia ateinant naujas. Ką gi, esame pasirengę.

– Kokie svarbūs darbai suplanuoti Turgelių seniūnijoje šiais metais?

– Pirmiausia – laukiame, kada prie bažnyčios prasidės žiedinės sankryžos statyba. Kai kelininkai atliks savo darbą, tuomet galima bus planuoti naujų šaligatvių klojimą ir gatvių apšvietimą. Šalčininkų rajono savivaldybė taip pat planuoja plėsti Turgeliuose vandentiekį. Mums tai labai svarbi investicija. Šiuo metu atliekami remonto darbai Vilkiškių dvaro sodyboje ir Anos Krepštul muziejuje Tabariškėse. Minėti remonto darbai turėtų būti baigti šiais metais.

– Ačių už pokalbį.

Vilniaus krašto savaitraštis

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24