Atleistas ir antrasis iš Karo akademijos pasišalinęs kariūnas

2011-12-28, 06:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Iš Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos atleistas kariūnas Darius Šaduikis. Jį medikai pripažino netinkamu karinei tarnybai.

D. Šaduikis – vienas iš dviejų kariūnų, po ilgojo Vėlinių savaitgalio negrįžusių į akademiją, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

D. Šaduikiui, kaip ir anksčiau atleistam Antanui Gasparavičiui, nereikės grąžinti lėšų, išleistų jo studijoms. Lėšas privaloma grąžinti tuo atveju, jei iš Karo akademijos kariūnas yra pašalinamas arba studijas nutraukia savo noru.

Karo akademijos viršininkas pulkininkas Gintaras Bagdonas sakė apgailestaujantis, kad šie kariūnai, neturėdami karininkui reikalingų savybių, pasirinko netinkamą profesiją.

„Vaikinai visų pirma psichologiškai nebuvo pasiruošę karo tarnybai, kuri yra tarnystė ir valstybei, ir visai visuomenei“, – pranešime spaudai cituojamas plk. G. Bagdonas.

D. Šaduikis ir A. Gasparavičius dingo po ilgojo Vėlinių savaitgalio. Dingusiais laikyti kariūnai į Lietuvą grįžo lapkričio 12–13 dienomis. Karo policijoje tęsiami ikiteisminiai tyrimai baudžiamosiose bylose dėl kariūnų galimai padarytos nusikalstamos veikos – dezertyravimo. Kariūnams buvo įteikti pranešimai apie įtarimus, jie buvo apklausti bei paskirtos kardomosios priemonės. Ikiteisminiai tyrimai dar nėra baigti.

Nuo lapkričio 15 d. abiem kariūnams vienoje iš šalies įstaigų buvo atliekamas sveikatos patikrinimas.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24