Spausdinti šį puslapį

Jaučio metus pasitinkant: ką patiekti ir kaip šventinį stalą papuošti

2020-12-31, 12:58
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Jaučio metus pasitinkant: ką patiekti ir kaip šventinį stalą papuošti pixabay.com asociatyvi nuotr.

Nors šiemet pasitinkant Naujuosius šventimo gausiame draugų būryje teks atsisakyti, bent savame šeimos rate ateinančius 2021-uosius metus vis vien galėsime pasitikti šventiškai. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai teigia, kad įprastai Naujųjų pasitikimui klientai ruošiasi ir įsigyja įvairius šventiškus produktus ir patiekalus. O tam, kad naujus, Jaučio metus, pasitiktume „tinkamai“, astrologė Vaiva Budraitytė pataria ne tik, kokius produktus ir patiekalus patiekti, bet ir kaip šventinį stalą reikėtų dekoruoti.

Santūrumas – kelias į sėkmę

V. Budraitytės teigimu, pasitinkant metalinio Jaučio metus šventinį stalą ir namų erdves tinka papuošti baltos, metalo ar šampano spalvos vienspalvėmis dekoracijomis, tikinama pranešime spaudai. Anot astrologės, šiai progai itin tinkami baltos ir geltonos spalvos blizgantys papuošimai ar blizgios girliandos.

„Kaip žinia, jautį erzina raudona spalva, todėl puošiant namus specialiai Naujiesiems, jos reikėtų vengti. Iš pagarbos jaučiui net ir patiems puošiantis šventiniam vakarui vertėtų nesirinkti raudonos spalvos drabužių ar papuošalų, o taip pat vengti odos ar kailio bei juos imituojančių medžiagų apdarų bei aksesuarų. Stalą geriausia padengti balta arba sidabrinės spalvos staltiese“, – sako astrologė.

V. Budraitytė taip pat pataria nepamiršti pasirūpinti, kad ant šventinio stalo būtų tokio maisto, kuris patiktų ir pačiam ateinančių metų simboliui – jaučiui, o didžiausias dėmesys šiemet turėtų tekti lapinėms ir šakniavaisinėms daržovėms.

„Šiemet šventiniam Naujųjų stalui puikiai tinka įvairūs apkepai, troškiniai, daržovių košės, raugintos ir marinuotos daržovės, grybai. Ant stalo reikėtų padėti daug natūralių salotų ir daržovių – pomidorų, agurkų, tarkuotų morkų, burokėlių – kad ir po nedaug, bet kuo įvairesnių“, – sako V. Budraitytė.

Naujamečim stalui, astrologės teigimu, šiemet taip pat tinka rinktis įvairių rūšių žuvį bei jūros gėrybes. Puikiu stalo papuošimu ir delikatesu gali tapti austrės, jūros dumbliai, ikrai. Anot V. Budraitytės, ant šventinio stalo pasitinkant Jaučio metus vietos atsirasti galėtų ir įvairiai duonai, ragaišiams, pyragams, tortams, medui bei visiems saldumynams, kuriuose nėra pieno produktų.

Šventiniam stalui ieško naujovių

„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė pažymi, kad lietuviai ruošdami šventinį Naujųjų įprastai stengiasi nustebinti save ir artimuosius, todėl ieško naujų produktų, patiekalų, receptų.

„Naujųjų metų sutikimas daugeliui lietuvių tampa proga pasigaminti šį tą išskirtinio, paragauti naujų užkandžių ar gardumynų. Artėjant naujiesiems klientai paprastai pradeda planuoti pagrindinį Naujųjų vakarienės patiekalą, todėl likus maždaug savaitei iki metų pabaigos perka daugiau mėsos, paukštienos, žuvies. Žinoma, neapsieinama ir be tradicinių šventinio stalo atributų – vaisių, konditerijos gaminių, šokolado, sūrių ir kt. Taip pat prieš Naujuosius daugiau nuperkama ir vaisvandenių, įvairių traškučių bei pagardų“, – sako E. Dapkienė.

Komentuoti