Vasaros šventė Šalčininkėliuose

2020-08-16, 21:23
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vasaros šventė Šalčininkėliuose salcininkai.lt nuotr.

Šiltą sekmadienio vakarą Šalčininkėlių stadione aidėjo linksmybių garsai. Šalčininkų rajono Vladislavo Kozakevičiaus laisvalaikio ir sporto centras kartu su Šalčininkėlių krašto bendruomene kvietė į šventę „Šalčininkėlių vasara“.

Šventeje dalyvavo Šalčininkų rajono mero pavaduotoja Beata Petkevič, Vladislavo Kozakevičiaus laisvalaikio ir sporto centro direktorius Edgar Alkovskij, Šalčininkų seniūnas Jurij Miliuškevič ir tarybos nariai.

„Praeitų metų lapkritį į šitą mažą miestelį atvyko Vladislavas Kozakevičius. Jis kilęs iš Šalčininkėlių, tačiau tapo olimpinių žaidynių aukso čempionu. Išgyveno labai sunkią vaikystę. Po 50 metų jis vis dėlto ryžosi grįžti į tėvynę. Kai jis čia atvyko, mes pastebėjome ašaras jo akyse. Ši vieta sukėlė ne tik prisiminimus, bet leido atleisti savo šeimai. Pagarbos vertas elgesys. Linkiu visiems čia susirinkusiems tokios drąsos. Nusprendėme Šalčininkėlių centrą pavadinti būtent Vladislovo Kozakevičiaus vardu, kad jūsų miestelis būtų dar žinomesnis pasaulyje. Šiandien mums lieka tik pasidžiaugti paskutinėmis vasaros dienomis. Linkiu visiems smagiai pasilinksminti“, – susirinkusią publiką pasveikino mero pavaduotoja Beata Petkevič.

Pasak Vladislavo Kozakevičiaus laisvalaikio ir sporto centro direktoriaus Edgaro Alkovskio, centro tikslas yra atnaujinti ir pritaikyti žmonių gyvenimą laisvalaikiui ir sportui. Darbai jau pradėti ir kitais metais bus galimybė švęsti atnaujintose centro patalpose.

„Esu taip pat Šalčininkėlių krašto bendruomenės prezidentas ir noriu su jumis pasidalinti džiugia žinia, kad šiais metais mes laimėjome du projektus – tai vaikų aikštelės įrengimas ir kavinės atidarymas laisvalaikio ir sporto centre. Svarbu pažymėti, kad kavinė – tai papildomos darbo vietos, o pelnas bus panaudotas Šalčininkėlių gerovei. Tai tik pradžia gerų darbų, o visi kartu ateity mes galime ir daugiau. Šią nuostabią dieną norėčiau padėkoti Šalčininkų rajono savivaldybei, kultūros centrui, visuomenės sveikatos biurui ir Šalčininkėlių krašto bendruomenės nariams už mūsų bendrą darbą ir jūsų palaikymą. Linkiu visiems atvykusiems smagiai pasilinksminti“, – tarė Edgar Alkovskij

Kiekvieną atvykusį svečią džiugino pramogų gausa ir įvairovė. Visi norintys piešinio ant kūno galėjo rasti tikrą tatuiruočių meistrą Vladislavą Triuškiną, kiti dalyviai kūrė paveikslą ant vandens ar smėlio pasijautė tikrais menininkais. Sporto mėgėjai išbandė savo jėgas estafetėje. Lankytojų taip pat laukė prekystaliai su įvairiausiais skanėstais, o muilo burbulų fiesta – dar viena organizatorių staigmena.

Koncerto metu buvo paskelbti Šalčininkėlių krašto bendruomenės logotipo kūrimo konkurso nugalėtojai. Kūrėjai turėjo atsižvelgti į pateiktus reikalavimus. Svarbu, kad atsispindėtų krašto istorija ar kraštovaizdis, logotipas būtų patrauklus, originalus ir lengvai įsimenantis. Konkursui darbus pateikė 13 dalyvių. Laimėtojais tapo broliai Pavel ir Augustin Ozarovskiai. 

Savo pasirodymais šventės dalyvius linksmino dainų ir šokių ansamblis „Eišiščanie“ ir vakaro žvaigždė Katažina Zvonkuvienė.

Viktorija Urbanovič

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24