Šv. Jonas Paulius II – mūsų širdžių Popiežius

2020-07-10, 12:01
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Šv. Jonas Paulius II – mūsų širdžių Popiežius salcininkai.lt nuotr.

Šv. Jonas Paulius II – mūsų širdžių Popiežius. Taip. Vienareikšmiškai. Tai įrodė Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos surengto konkurso „Šv. Jonas Paulius II – mūsų širdžių Popiežius“ dalyviai.

Per šešiasdešimt kūrybinių darbų: piešiniai, koliažai, deklamuotų eilėraščių ir dainų įrašai, sumontuoti vaizdo įrašai. Konkursu susidomėjo ne tik Šalčininkų rajono jaunimas ir vaikai, darbai buvo gauti iš Švenčionių rajono, ir net iš Lydos (Baltarusija). Kūrybiniais darbais pagerbtas Šv. Jono Pauliaus II atminimas ir 100-osios jo gimimo metinės. Birželio 12 d. paskelbti balandžio 20–gegužės 29 d. vykusio konkurso rezultatai ir nugalėtojai. Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič įteikė jiems dovanas. Susitikime taip pat dalyvavo mero pavaduotoja Beata Petkevič, jaunimo reikalų koordinatorė Justyna Balion-Voitonis, nugalėtojus palaikė mokytojai ir tėvai.

Įteikdamas dovanas Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič neslėpė džiaugsmo dėl jaunimo aktyvumo ir pabrėžė, kad Jono Pauliaus II vaidmuo visada buvo svarbus.

„2020 metai svarbūs viso pasaulio kultūrai – Popiežiaus Jono Pauliaus II 100-osios gimimo metinės. Tai vienas labiausiai žinomų ir visuomeniškai aktyvių popiežių, kuris savo gyvenimu ir tarnyste įėjo į krikščionybės istoriją. Ne kiekvienas Popiežius yra Šventas. Jo gimimo šimtmetį švenčia visas pasaulis. Šalčininkų rajono savivaldybė taip pat surengė konkursą, kad pakviestų jaunimą kurti. Kokiu tikslu? Reikia skleisti žinią apie žymius žmones. Reikia žinoti, kad toks Žmogus gyveno, kūrė, tarnavo, mylėjo kitus. Noriu pabrėžti, kad Jonas Paulius II daug rašė, todėl reikia skaityti jo įamžintas mintis, kiekvienas tikrai atras sau svarbių dalykų, - kalbėjo meras Zdzislav Palevič kreipdamasis į jaunimą. – Dėkoju visiems konkurso dalyviams ir nugalėtojams. Esate talentingi. Linkiu Jums gerų vasaros atostogų. Kurkite, dainuokite, pieškite“, – tęsė jis.

Mero pavaduotoja Beta Petkevič kalbėjo apie konkurso idėjos atsiradimą ir jo pavadinimą. Kodėl mūsų širdžių popiežius? Jonas Paulius II nuoširdžiai tikėjo tuo, ką darė ir besąlygiškai mylėjo visus pasaulio žmones. Jo šventumas taip pat atėjo per meilę.

„Tai Žmogus, kurį pažinojo visi. Jis atidavė žmonėms visą savo širdį, skyrė jiems savo gebėjimus ir talentus. Ir Jums linkiu ne tik rinkti patiktukus socialiniuose tinkluose, ne tik siekti šlovės, bet ir kurti iš širdies“, – pasakė mero pavaduotoja Beata Petkevič dėkodama jaunimui už dalyvavimą konkurse.

Konkurso „Šv. Jonas Paulius II – mūsų širdžių Popiežius“ įsteigė du apdovanojimus už labiausiai patikusius darbus – padėkos raštus gavo Pavel Dorodko, deklamavęs eilėraštį „Karol Woityła“, ir Dominik Sokolovski, pateikęs konkursui piešinį.

Susipažinkime su nugalėtojais! III vietą pasidalino skaitmeninį darbą „Linija link Šventojo meilės“ pristačiusi Jovita Jachimovič ir Rafal Pšednij, sukūręs vaizdo įrašą „10 įdomybių apie Šv. Joną Paulių II“ ir pakvietęs pasidomėti Popiežiaus gyvenimu 10 jaunuolių iš Lietuvos ir Lenkijos.

II vietos nugalėtoja tapo išskirtino piešinio „Jonas Paulius II“ autorė Virginija Smachtina, atlikusi jį itin kruopščiai.

I vietą laimėjo daina „Wiecznie będziesz w sercach trwać“ ir jos autoriai bei atlikėjai Karolina Michailovska, Gabriela Jankovskaja, Kornelijuš Michailovski.

Konkurso nugalėtojai apdovanoti Šalčininkų rajono savivaldybės įsteigtomis dovanomis: paspirtukas, belaidės ausinės, belaidžiai pakrovėjai. Linkime jiems kitų kūrybinių idėjų, polėkio ir sėkmės.

Inesa Suchocka

salcininkai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24