Spausdinti šį puslapį

Šalčininkuose dėkota tiems, kurie namus ir širdis atvėrė vaikams

2020-07-03, 19:52
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Šalčininkuose dėkota tiems, kurie namus ir širdis atvėrė vaikams salcininkai.lt nuotr.

Šiandien Šalčininkų miesto parke padėkos žodžiai skambėjo tiems žmonėms, kurie atvėrė savo namų duris ir širdis tėvų globos netekusiems vaikams.

Globėjai, rūpintojai – paprasti žodžiai, bet juose telpa visas pasaulis. Tai žmonės, kurie suteikia gyvenimo nuskriaustiems vaikams naujas galimybes, priglaudžia po savo sparnu ir dovanoja dalį savo širdies. Ne viskas paprasta ir sklandu, būna įvairių situacijų, skirtingų aplinkybių, todėl be galo svarbu, kad globėjai nenuleidžia rankų ir yra palaikomi specialistų. Prieš trejus metus Lietuvos Respublikos atmintinų dienų įstatyme pirmasis liepos sekmadienis paskelbtas Globėjų diena. Šiemet jiems skirta net visa savaitė – nuo birželio 29 d. Šalčininkų rajono šeimos ir vaiko gerovės centro darbuotojai lankosi seniūnijose skleidžia informaciją apie globos situaciją Šalčininkų rajone.

Šiandien Šalčininkų miesto parke įvyko visiems globėjams, budintiems globotojams, rūpintojams, įtėviams, globojamiems vaikams ir globa besidomintiems žmonėms skirta šventė. Koncertas, animatoriai, pramogos, spalvoti balionai, muilo burbulai, šypsenos, apsikabinimai, saldi vata, padėkos žodžiai – taip vyko šventė „Aukime kartu“.

„Pirmą gegužės sekmadienį minima Motinos diena, pirmą birželio sekmadienį – Tėvo diena. Globėjų diena minima pirmąjį liepos sekmadienį. Tai yra teisinga. Šiandien pakvietėme Jus visus, kad ištartume padėkos žodžius už Jūsų misiją, vykdomą veiklą. Ne paslaptis, kad Lietuvoje trūksta globėjų. Kiekvienas vaikas turi teisę gyventi šeimoje ir, patikėkit, labai nori. Mes dėkojame už tai, kad Jūsų šeimose gyvena 87 vaikai, Jūs atvėrėte savo namų duris, suteikėte meilę, laimę, padovanojote šiems vaikams džiaugsmą, - pasakė Šalčininkų rajono šeimos ir vaiko gerovės centro direktorė Oksana Obločinska. – Esame tam, kad padėtume Jums, kad Jūsų globojami vaikai negrįžtų į instituciją. Jūs esate ne vien globėjai, Jūs esate gydytojai, gydote svarbiausią organą – širdį“, – tęsė ji.

Tardamas sveikinimo žodį Šalčininkų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gžegož Jurgo dėkojo už apsisprendimą būti globėjais ir padėti vaikams.

„Suradęs laimę žmogus iš tiesų jaučiasi kupinas džiaugsmo. Būti laimingam yra gerai, tačiau mokėjimas dalintis laime, ko gero, yra didžiausia vertybė. Jūs būdami kartu su savo globotiniais esate ta bendruomenė, kuri sugeba dalintis laime. Žmogus, įveikęs tam tikrus sunkumus arba padėjęs vaikui grįžti į gerą kelią, tampa dar labiau laimingesnis. Gyvenimas moko mus padėti kitiems. Dėkoju už tai, kad Jus turime“, – tarė G. Jurgo.

Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus Šalčininkų rajone patarėjas Zdislav Kulevičius pabrėžė, kad svarbus ne tik globėjų vaidmuo, bet ir visų institucijų, kurios dirba vaikų globos srityje, padeda, pataria, konsultuoja. Visų bendras tikslas – vaikai turi turėti šeimas.

Šventėje „Aukime kartu“ koncertavo Šalčininkų S. Moniuškos menų mokyklos auklėtiniai, kurie, kaip visada, dovanojo žiūrovams nuotaikingas dainas ir gražias melodijas. Koncerto pabaigoje scenoje pasirodė buvusi Šalčininkų vaikų globos namų auklėtinė Aliona Kevra. Merginai akomponavo buvusi jos globėja Irina Rodevič, kurios dėka talentinga mergaitė gavo galimybę augti šeimoje ir atrasti save. Anot Irinos Rodevič, padėkos žodžių vertas Šalčininkų rajono šeimos ir vaiko gerovės centras, kurio direktorė ir kolektyvas ją palaikė ir visada padėjo. Jų dėka išsisklaidė abejonės ir stereotipai, jų dėka moteris padovanojo mergaitei šeimą.

Šventės pabaigoje visų laikė pramogos: saldi vata, spragėsiai, animatoriai, batutai.

Inesa Suchocka

salcininkai.lt

Komentuoti