Spausdinti šį puslapį

Prieš šventes – geros žinios vaikams

2011-12-18, 05:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Artėjant Kalėdoms geros žinios sulaukė keliasdešimt Pagynės vaikų globos namų auklėtinių – po kelerių metų jų laukia įkurtuvės naujuose namuose.

Už kelis milijonus litų planuojama pastatyti naują pastatą, nupirkti naujų baldų ir technikos, praneša „Panorama“.

Kauno rajone, Pagynėje įsikūrusiuose globos namuose šiuo metu gyvena 40 skirtingo amžiaus vaikų. Prieš keliolika metų jų buvo per pus mažiau.

Pasak šios įstaigos vadovės, rizikos šeimų pastaraisiais metais daugėja, todėl vis daugiau vaikų tenka globoti valstybei.

„Vaikų iš rizikos šeimų gausėja ir daugėja, šitokie namai vaikams iš tiesų yra dabar išsigelbėjimas. Mes visi pripažįstame, kad vaikui globa šeimoje yra nepakeičiama, geriausiai gyventi pas tėvus, bet, deja, gyvenimas rodo, kad yra kitaip“, – sako Pagynės vaikų globos namų direktorė Virginija Violeta Nutautienė.

Globos namų vadovai sako, kad daugeliui vaikų čia gyvenimo sąlygos kur kas geresnės nei namuose, tačiau jos – neatitinka reikalavimų, todėl būtina statyti naujus globos namus, kitaip juos teks uždaryti.

„Higienos normos ir globos normos sako, kad vaikams miegamajam turėtų būti po 6 kvadratinius metrus kiekvienam. Kiekviename miegamajame turėtų gyventi po du vaikus, o pas mus gyvena ir po 7, ir po 8 ir privatumo vaikui užtikrinti tikrai negalime“, – neslepia Pagynės vaikų globos namų direktorė.

Šie vaikų globos namai – vieninteliai tokie Kauno rajone, todėl nuspręsta šalia senųjų, statyti naujus. Rajono vadovai žada nenuskriausti ir Pagynės bendruomenės – bus įrengta nauja sporto aikštelė.

Loreta Mačiulienė
LTV „Panorama“

www.lvcom.lt

Komentuoti