Mažiesiems Kauno Klinikų pacientams – per 300 vaikiškų knygelių (FOTO)

2011-12-17, 12:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienį Kauno klinikų Vaikų ligų klinikai Knygų turgaus atstovai kartu su miesto meru Andriumi Kupčinsku padovanojo daugiau kaip 300 vaikiškų knygų, kad mažieji klinikos pacientai jas skaitydami galėtų lavintis ir bent trumpam pamiršti savo ligas.

„Visi žinome kaip nemalonu yra sirgti ir jokia paslaptis, kad dažnai čia mums padeda televizorius ir knyga. Knyga dabar jau yra turbūt nepelnytai primiršta, todėl tikiuosi, kad ši iniciatyva ne tik padės vaikams įveikti ligas, bet ir paskatins juos ateityje labiau domėtis knygomis“, - susirinkusiems vaikams, jų tėveliams ir klinikos personalui sakė A. Kupčinskas.

Knygų turgaus atstovas Jonas Plenta pabrėžė, kad šios knygos – pirmiausia visų kauniečių dovana su ligomis kovojantiems mažiesiems miestiečiams.

„Sužinoję, kad gydymo įstaigose trūksta mažiesiems skirtos literatūros, nedvejodami nutarėme joms padovanoti Žaliosios akcijos metu kauniečių atneštas vaikiškas knygas. Tikimės, kad šios knygos taps pagrindu klinikos bibliotekėlei“, - sakė J. Plenta.

Pasak Vaikų ligų klinikos gydytojų, ši dovana – labai vertinga, nes įveikiant ligą svarbu ne tik vaistai, bet ir psichologinė paciento būsena.

„Vaikai jaučiasi laimingesni, kai turi kuo užsiimti. Vartydami knygeles mažieji žiūrinėja paveikslėlius, o vyresnieji skaitydami gali pasinerti į knygose pasakojamas istorijas“, - aiškino gydytojai.

Kartu su Knygų turgaus atstovais ir Kauno meru mažuosius ligoniukus aplankė ir Kalėdų Senelis. Pastarasis pralinksmino juos pasakodamas įvairias istorijas ir įtraukdamas į žaidimus bei atverdamas dovanų maišą, kuriame buvo ne tik knygelės, bet ir kitos vaikams mielos dovanėlės.

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24