Daugiausia skundų VRK sulaukė dėl rinkimų apylinkių darbo

2014-05-26, 15:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nėra gavusi tokių skundų, dėl kurių galėtų suabejoti sekmadienį vykusiais Lietuvoje rinkimais - kad jie buvo laisvi, nepriklausomi, demokratiški.

Tačiau pirmadienį per spaudos konferenciją tai akcentavęs VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas apgailestavo, kad tam tikrų pažeidimų šiuose rinkimuose buvo.

Pasak Z. Vaigausko, rinkėjams buvo sudaryta galimybė balsuoti kitose rinkimų apylinkėse ir taip balsavo daugiau nei 39 tūkstančių rinkėjų.

"Turėjome skundų, kad kai kuriuose rinkimų apylinkėse nebuvo labai laukiami kitų rinkimų apylinkių rinkėjai. Tekdavo ir eilėse palaukti. (&) Manyčiau, kad visi tie skundai bus ištirti. Jeigu nustatysime, kad mūsų komisijos nariai elgėsi netinkamai, turėtume imtis prieš juos sankcijų, kad tokių dalykų nebūtų",- sakė VRK vadovas.

Tai akcentavo ir VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

"Daugiausia skundų sulaukta dėl rinkimų apylinkių darbo, nes atvykus į kitą apylinkę neleista balsuoti, liepta ilgai laukti",- sakė ji per spaudos konferenciją.

Pasak L. Matjošaitytės, VRK taip pat sulaukė keletą skundų dėl agitacijos pašto dėžutėse, dėl rinkimų agitacijos trumposiomis SMS žinutėmis, plakatų mieste su kandidatais, rinkimų agitacijos socialiniuose tinkluose.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24