Spausdinti šį puslapį

L. Linkevičius: jei žmonės nepasinaudoja galimybe grįžti, vargu, ar tokiems galėsime padėti

2020-03-19, 07:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
L. Linkevičius L. Linkevičius © l24 (M.Paliuškevič nuotr.)

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad užsiregistravę, bet nepasinaudoję galimybe grįžti į Lietuvą, gali jos netekti.

„Žmonės naiviai įsivaizduoja, kad jie šiandien dar nenori skristi, gal norės po kokių trijų dienų, nes, pavyzdžiui, kelialapis nepasibaigęs. Noriu labai aiškiai pasakyti, kad jei yra užsiregistravę ir nori išvykti, jeigu jiems pasiūlytos galimybės, kas nėra lengvai, kaip jie turbūt supranta, ir jomis nepasinaudoja, tai vargu, ar tokiems žmonėms galėsime padėti“, – sakė LRT laidoje „Dienos tema“ sakė L. Linkevičius.

Jis taip pat paragino užsienyje užsiregistravusius lietuvius, grįžtančius į Lietuvą kitais būdais, registruoti savo grįžimą sistemoje.

„Tas skaičius, kurį vakar suregistravome vakar vakarui – 5717 – jis realiai yra mažesnis. Noriu paprašyti, kad tie, kurie užsiregistravo norintys grįžti ir išvyksta, kadangi raginame, kad jeigu yra galimybių išvykti kitais būdais, kad tą padarytų, kad užsiregistruotų mūsų sistemoje. Vokietijoje buvo du kartus daugiau užsiregistravę nei realiai reikėjo išvykti. Mus tai klaidina“, – teigė ministras.

Jei iki išvykimo dienos buvimo šalyje būtų įvestas karantinas, piliečiams rekomenduojama susirasti gyvenamąjį plotą, kuriame galėtų izoliuotis, sekti vietos institucijų informaciją ir laikytis jų nurodymų, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Grįžus į Lietuvą asmenims taikoma privaloma 14 dienų saviizoliacija.

Komentuoti