Spausdinti šį puslapį

M. Rekst: „Sieksiu, kad kaimo žmonėms pašto paslaugų kokybė nenukentėtų“

2020-02-07, 18:45
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vilniaus rajono vadovė Marija Rekst Vilniaus rajono vadovė Marija Rekst © L24 (Viktor Jusel) nuotr.

Šalyje įsibėgėjus pašto paslaugų pertvarkymui, Vilniaus rajono vadovė Marija Rekst stoja ginti gyventojų teisių, kurias vykdoma reforma gali apriboti.

„Padarysiu viską, kas nuo manęs priklauso, kad pašto skyriai kaimiškosiose vietovėse išliktų ir gyventojai pašto paslaugas gautų jiems patogiu metu, o ne kitą dieną, priklausomai nuo mobilaus laiškininko užimtumo“, – sakė merė Marija Rekst, ryžtingai nusiteikusi ginti savo rajono gyventojų interesus.

AB „Lietuvos paštas“ įgyvendina šalies savivaldybėse naują pašto darbo modelį – mobilaus laiškininko projektą. Vilniaus rajono vadovė nerimauja, ar planuojami pokyčiai pasiteisins kaimiškose vietovėse, nes esami pašto skyriai gyventojams turi didelę reikšmę, o dauguma gyventojų, ypatingai senyvo amžiaus, yra pripratę prie visiems kaime žinomų paštininkų ir jais pasitiki.

Be to, didelį nerimą kelia ir kalbos barjerai, todėl, pasak Savivaldybės vadovybės, geriausia, kad paštininku dirbtų to kaimo arba šalia esančių kaimų, gyventojas, kuris galėtų susikalbėti ir kita kalba, kas ypač svarbu senyvo amžiaus gyventojams.

„Nekelia jokių abejonių, kad palaikome inovacijas ir progresą užtikrinančias idėjas, tačiau jokie pokyčiai negali būti vykdomi žmonių ir jų patogumo sąskaita.“, – pareiškė merė M. Rekst.

Su Vilniaus rajono savivaldybės vadovybės nuogąstavimais sutinka ir visi 23 rajono seniūnai. Jie abejoja, ar naujas pašto darbo modelis galės tinkamai patenkinti visų gyventojų poreikius. Nors „Lietuvos pašto“ paslaugos keičiasi, Savivaldybė sieks, kad naujovėms būtų tinkamai pasiruošta, o paslaugų kokybė gyventojams tik gerėtų. Esame suinteresuoti, kad kaimuose veiktų kuo daugiau įstaigų – tokiu būdu bus išlaikytos darbo vietos, o kaimiškų teritorijų gyventojų galimybės naudotis pašto teikiamomis paslaugomis nebus ribojamos.

Apie mobilaus paštininko projektą Vilniaus rajone

AB „Lietuvos paštas“ įgyvendinus naują pašto darbo modelį – mobilaus laiškininko projektą, kaimiškų vietovių paštai bus pertvarkomi, miesto paštai liks nepakitę. Gyventojai mobilųjį laiškininką galės išsikviesti į namus, o paštininkas atvyktų kitą dieną po jo iškvietimo nurodytu nemokamu telefonu.

Prognozuojama, kadmobilaus laiškininko paslauga iki 2020 m. vasario 25 d. bus įvesta visose Lietuvos kaimiškose vietovėse. Vilniaus rajone mobilieji laiškininkai paslaugas, kaip planuoja AB „Lietuvos paštas“, pradės teikti taip pat 2020 m. vasario 25 d. Vilniaus rajonas pateko į paskutinį mobilaus laiškininko programos įdiegimo etapą.

Rajoną turėtų aptarnauti 19 paštų: Vilniaus 41, Vilniaus 56, Nemenčinės, Maišiagalos, Avižienių, Bezdonių, Galgių, Juodšilių, Kalvelių, Lavoriškių, Marijampolio, Mickūnų, Nemėžio, Paberžės, Pagirių, Riešės, Rudaminos, Rukainių ir Vėliučionių paštas.

Iš viso bus pertvarkyti 5 paštai: Dūkštų, Medininkų, Sudervės, Sužionių, Vilniaus 1-asis kilnojamasis paštas.

Planuojama, kad iš viso bus 13 mobiliųjų laiškininkų. Buivydžių pašto apylinkėje jau veikia mobilaus laiškininko paslauga, tik ji bus atnaujinta (suteiktas tarnybinis automobilis ir pan.).

vrsa.lt

Komentuoti